SKORAJ TRIDESET LET ŽIVEL NA ZAPUŠČENEM OTOČKU: Zdaj mu grozi 'izgon iz raja'

Svet

Italijanu, ki je skoraj trideset let živel na zapuščenem otočku ob Sardiniji, italijanske oblasti grozijo z izgonom. Vendar je italijanski Robinson Crusoe, kot so ga poimenovali mediji, odločen, da se bo boril proti izgonu z idiličnega otoka, znanega predvsem po čudoviti rožnati peščeni plaži.

79-letni Mauro Morandi (na fotografiji zgoraj) je skoraj tri desetletja neuradni varuh na otoku Budelli, ki je del arhipelaga La Maddalena med Sardinijo in Korziko. Nekdanji učitelj telovadbe, ki so ga italijanski mediji označili za modernega Robinsona Crusoeja, se je s tremi prijatelji in prijateljico, s katerimi se je odpravil na plovbo proti Polineziji, na otoku izkrcal leta 1989.

"Želel sem pobegniti iz družbe, ki je ne maram, in oditi na zapuščen otok v Polineziji," je danes Morandi dejal za Radio 24 in zatrdil: "Svojo Polinezijo sem našel tu." Otoček mu je bil tako všeč, da ni nikoli več odšel, njegovo življenje na otoku pa so oblasti skoraj tri desetletja tolerirale.

Znamenita rožnata plaža na otočku Budelli

Boril se bo proti zahtevi oblasti

Budelli, ki je bil nekoč v zasebni lasti, je leta 2016 postal del nacionalnega parka La Maddalena. Uprava parka zdaj poudarja, da je treba porušiti Morandijevo na črno zgrajeno prebivališče. Na tem mestu naj bi zgradili "okoljski observatorij", od koder bodo uslužbenci nacionalnega parka nadzirali obisk na otoku, poroča The Telegraph.

"Januarja ga bomo morali zaprositi, da odide," je dejal vodja nacionalnega parka Fabrizio Fonnesu za Corriere della Sera in poudaril, da naj bi s projektom otoku vrnili sijaj, ki si ga zasluži. Na svoji Facebook strani je Morandi zapisal, da še ni prejel poziva, da mora zapustiti otok, ter obenem dal jasno vedeti, da se ne namerava vrniti domov v Modeno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  28 .11. 2018 ob  22: 29
Tipa bi morali imenovati za častnega konzula vseh tovrstnih otočkov v Italiji ne pa ga bodo izgnali.