SKORAJ POL MILIJONA EVROV VREDNA NALOŽBA: Obnova gasilskega doma v Babičih se bo začela v kratkem

Koper

Mestna občina Koper je izbrala izvajalca za rekonstrukcijo prostorov Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Babiči. To bo podjetje IGC Projekt. Naložba je sicer vredna nekaj manj kot pol milijona evrov. Če bo šlo vse po načrtih, se bodo v PGD Babiči do konca leta že lahko pohvalili z novim in sodobnim gasilskim domom, so sporočili iz občine.

Za obnovo gasilskega doma v Babičih je bilo sicer osem ponudnikov. Rekonstrukcija prostorov, ki so za tamkajšnje gasilsko društvo po več kot 40 letih postali pretesni, se bo po navedbah mestne občine začela v kratkem. V okviru celovite rekonstrukcije objekta, katere pogodbena vrednost znaša 443.797 evrov, bo izbrani izvajalec zamenjal dotrajano streho, porušil in na novo zgradil obodne in notranje zidove objekta ter odstranil betonsko ploščo, ki razmejuje pritličje s kletjo.

V kleti objekta bo izvajalec na novo uredil dva večnamenska prostora in prostore za hrambo, novo bo tudi stopnišče, ki bo povezovalo vse tri etaže. V pritličju bodo uredili garažo za vozni park društva, garderobe, sanitarije s tuši, pralnico, čajno kuhinjo in dvorano, v objektu bo svoj prostor našel tudi vetrolov. Povsem na novo bodo delavci zgradili mansardo in v njej uredil prostor za komunikacije, druženje in sejno sobo, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija