ŠKOFJOTI DRŽAVNI FUTSAL PRVAKI: Selekcija U17 in najboljša strelca v svojih ligah (FOTO)

Koper

Še drugič letos so na Škofijah slavili naslov državnega futsal prvaka. Po mlajših dečkih je najprestižnejšo lovoriko osvojila še selekcija kadetov. Drugi naslov državnih prvakov v dobrem mesecu dni je krona sezone 2018/2019 in poplačilo za trud, ki ga vlagajo v delo z mladimi, pravijo v klubu FC Bronx.

FC Bronx Škofije je v sezono kot edini futsal klub v državi vstopil z vsemi petimi selekcijami in z vsemi se mu je uspelo uvrstiti v končnico za državnega prvaka. Članska ekipa je prišla do finala pokala in četrtine finala državnega prvenstva. Mladinci so osvojili končno 4. mesto, starejši dečki pa so pristali na 5. poziciji. Kar dve selekciji sta uspeli osvojiti naslov državnega prvaka, kar za Škofijote pomeni, da so najuspešnejši slovenski futsal klub.

Pred zadnjim krogom so se tri ekipe potegovale za najprestižnejšo lovoriko. Vodilna Vrhnika, ki je bila v najboljšem položaju, je morala v goste k tretjeuvrščenim Slovenskim Goricam. Bronxi na drugem mestu so poleg zmage potrebovali še poraz Vrhničanov in to se je tudi zgodilo.

Kljub temu da mnogi niso vedeli za rezultat tekme v Slovenskih Goricah, se je v dvorani Burja zbralo preko 350 navijačev. V sijajnem vzdušju so Bronxi začeli nekoliko zadržano, vendar je prvi zadetek v mreži gostov sprostil domačo ekipo. Ob polčasu je bil rezultat 4:0, na koncu tekme pa visokih 9:2 za rumeno-modre.

Po končani tekmi je sledilo veliko slavje in podelitev pokalov ter medalj. Poleg ekipe FC Bronx U17, ki je prejela pokal za 1. mesto, sta pokala za najboljša strelca svojih lig prejela tudi Tilen Cupin (U17) in Nik Zajc (člani).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija