ŠKANDAL NA HRVAŠKEM: Župan za zapahe, ker je fizično napadel lastnico lokala (VIDEO)

Kronika

Hrvaška policija je v sredo začasno pridržala župana občine Severin na severu države Žarka Žgelo, ker je žalil in fizično napadel lastnico lokala, ker mu niso želeli postreči pijače. Danes so ga izpustili, sodnik za prekrške pa mu je prepovedal približevanje prizadetim osebam in obisk lokala, poročajo hrvaški mediji.

Žarko Žgela (levo) pretepa lastnico lokala v Severinu (zgoraj in spodaj desno). Foto: severin.hr in posnetki varnostnih kamer

Incident se je po navedbah policije zgodil v nedeljo okoli 23. ure, kriminalistično preiskavo pa so končali v sredo. Dan pred tem je hrvaški portal Mojportal.hr objavil posnetek nadzorne kamere, na katerem je videti, kako vinjen župan na parkirišču pred lokalom klofuta žensko ter jo nato udari s pestjo.

Po pisanju hrvaških medijev je Žgelo policiji prijavila lastnica lokala, ki jo je udaril pred lokalom. V lokal je prišla, potem ko jo poklicala natakarica, do katere je bil župan verbalno nasilen, ker mu pred zaprtjem lokala ni želela več postreči pijače. Konflikt se je nadaljeval na parkirišču, a je župan zapustil kraj incidenta pred prihodom policije.

Policisti so zaradi kršenja javnega reda in miru na posebej drzen način poleg 58-letnega župana v sredo pridržali še dva moška, stara 27 in 24 let, so sporočili iz bjelovarsko-bilogorske policijske uprave. Pojasnili so, da je v incidentu sodelovalo pet oseb, od katerih so bili lažje poškodovani 28-letna lastnica lokala in dva gosta.

Za kršenje javnega reda in miru je zagrožena denarna kazen od 700 do 4000 evrov ali do 30 dni zapora, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Žarko Žgela, ki je župan iz vrst hrvaške vladajoče stranke HDZ, je v sredo izstopil iz stranke, ta pa je sporočila, da obsojajo vsako obliko nasilja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija