SISEK IN PETRINJO V ZADNJIH 72 URAH STRESLO KAR 119-KRAT: Tako pa je bilo občutiti torkov rušilni potres na jezeru (VIDEO)

Kronika

Na Hrvaškem se po torkovem rušilnem potresu tla še naprej tresejo. Po podatkih Evropsko-sredozemskega seizmološkega centra (EMSC) je širše območju Petrinje ponoči streslo več popotresnih sunkov, najmočnejšega z magnitudo 3,8 so zabeležili okoli tretje ure zjutraj.

Območje Siska in Petrinje je v zadnjih 72 urah streslo 119-krat, poroča hrvaški Jutarnji list. Ponoči je bilo popotresne sunke čutiti tudi v Zagrebu, Karlovcu in Zaprešiču.

V Petrinji je veliko ljudi že drugo noč zapored preživelo na prostem, večina v svojih avtomobilih, poroča hrvaški novičarski portal index.hr.

Torkov rušilni potres je zahteval sedem življenj. Na območju Petrinje, Gline in Siska so popolnoma uničene posamezne mestne četrti, še posebej v starih mestnih jedrih. Rušilni potres je povzročil veliko škodo tudi na komunalni infrastrukturi.

Med torkovim rušilnim potresom je ena oseba ribarila na jezeru, ko je zaslišala vznemirjajoči šum. Poglejte, kako se je močan potres občutil na jezeru.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  31 .12. 2020 ob  10: 18
Ma dobro, ma kaj vi na regionalobala pogledate kdaj pa kdaj kako i so vaši prispevki vizualno postavljeni? Ena fotografije preko dveh strani, en video zasede stran in pol.