ŠIRŠI IN ZANIMIVEJŠI RAZPIS ZA MUZEJSKO KAVARNO: "Enkratna priložnost za gostinca, ki želi v Kopru razviti ponudbo višjega ranga"

Koper

Potem ko je izbran gostinec odstopil od projekta zaradi bojazni pred covidom, Pokrajinski muzej Koper objavlja širši, zanimivejši razpis za otvoritev muzejske kavarne z notranjimi in zunanjimi prostori.

Razpis za muzejsko kavarno z lanskega leta se je uspešno zaključil z izbiro ponudnika, ki pa se je kasneje odločil odstopiti zaradi bojazni, da bo poslovanje onemogočeno zaradi covid ukrepov. Sedaj ko je postalo jasno, da covid ne bo več ustavljal javnega življenja in gostinci, čeprav s PCT omejitvami, lahko opravljajo svojo dejavnost, muzej ponovno objavlja razpis, ki pa je tokrat dopolnjen s predvidenimi notranjimi prostori, kar bo omogočilo delovanje kavarne vse dni v letu.

Razpis predvideva ureditev kavarne na obeh zunanjih vrtovih muzeja, tako v lapidariju, kot v zgornjem vrtu, ter v zaprtem prostoru ob razstavi novejše zgodovine, kar bo omogočilo delovanje vse dni v letu ter več prostora za strežbo, opisujejo v koprskem muzeju.

Kavarna naj bi svoja vrata odprla pozno spomladi, saj bodo še potrebna nekatera vzdrževalna dela, da bo lahko kavarna operativna. Tako bo najemnik odprl v najbolj primernem obdobju, ko se prične lepo vreme, v katerem je vrt najlepši, so poleg razpisa zapisali v muzeju.

"Lokacija bodoče kavarne je strateška, saj se z odprtjem velike garažne hiše pod Muzejskim trgom nahaja na glavni vstopni točki v mesto. Tako bo mimo kavarne šel, tako rekoč, vsak obiskovalec mesta. In verjamemo, da se bo v njej tudi z veseljem ustavil," je prepričan direktor muzeja Luka Juri, saj gre za enkratno priložnost za gostinca, ki želi v Kopru razviti ponudbo višjega ranga, še trdijo v muzeju ter upajo na čim več zanimanja s strani potencialnih najemnikov. Razpis in vsa razpisna dokumentacija sta na voljo preko te povezave.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  11 .01. 2022 ob  20: 32
merda fa merda, šoldi fan šoldi ! ; O NO, ŠJOR LUKAKAKU ?