ŠIRI SE ŠOKANTNA ITALIJANSKA POLITIKA DO OTROK MIGRANTOV: Ko so ostali jedli špagete, je mala šolarka dobila pločevinko in krekerje

Svet

Javnost pretresa zgodba šolarke iz migrantske družine v kraju Minerbe v bližini Verone, ki je za šolsko kosila dobila pločevinko tune in krekerje, medtem ko so ostali šolarji jedli testenine z mesno omako. To naj ne bi bil osamljen primer.

Deklica naj bi dobila drugačno kosilo, ker je njena družina revnejša, se preživlja s socialno pomočjo države in zato za šolsko kosilo plačuje nižji znesek. Ko je zgodba o 'drugorazrednih šolarjih' prišla v medije, je na razslojevanje opozoril italijanski nogometaš Antonio Candreva, član kluba Inter. Poklical je na šolo in povedal, da bo on plačal polno vrednost šolskih obrokov za deklico. A lepa gesta zagotovo ne bo rešila diksriminatornega odnosa do otrok priseljencev, pišejo italijanski mediji.

Lokalne oblasti očitke o kršenju človekovih pravic zavračajo. Ravnatelj je zatrdil, da so ukrep sprejeli, ker so bili dejansko diskriminirani tisti, ki plačujejo polne zneske za šolsko prehrano. S tem so zgolj popravili položaj staršev, ki plačujejo celotne stroške, so prepričani župani. Takšna politike prehrane naj bi bila v Italiji zelo razširjena in odraz desničarske vlade, ki je migrantom nenaklonjena.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  11 .04. 2019 ob  14: 46
@kokodek, ga spremljam na twitterju vsaj že kar nekaj časa. Je desničar, preveč goreč vernik, ... nikjer pa še nisem zasledil karkoli, da bi bil rasist ali kaj podobnega. Ponovim, večkrat je povedal, da ga imigracije ne motijo. Motija ga ILEGALNE migracije. Pa ga moti, da ti nekdo ponoči udre v stvoje stanovanje, braniš svoje življenje in svojih bližnjih, ... potem pa tebe vlačijo po sodiščih 10 let kot kriminalca. To je ukinil in kar jim je na volitvah obljubil je večinoma držal. Je desničar, ga pa vidim kot dobrega desničarja. Napaka po mojem je velika, da hoče organizirat desne stranke, zraven pa so se mu pridružile ravno ekstremistične desne in ne bo dobro.
kokodek |  11 .04. 2019 ob  08: 27
-1
in še to....vsi spodnji komentatorji, ki mislijo, da ima Salvini in ne vem še kdo prav, naj ne mislijo, da bi bili deležni drugačne obravnave. Po fašističnem gledanju spadajo Slovenci-Slovani v manjvredno raso!!!!!
kokodek |  11 .04. 2019 ob  08: 22
tako je, ko so fašisti na oblasti !!!! našemu "komunisti, povsod so" pa ni pomoči, vse kaže, da je prištaš fašistov.
Komunisti, povsod so |  10 .04. 2019 ob  17: 23
V Italiji se širi sovraštvo do otrok migrantov ... v Sloveniji je še huje, tu se širi sovraštvo do lastnih otrok čeprav smo social-komunistična država, ki si tega (kao) ne bi smela dovoliti ... ampak nimaš kaj, komuizem je komunizem. Google: [Če starši ne plačajo malice, otroku v jedilnici zapiska alarm ]

Obenem, prisluhnite županu, tu gre za problematično, arorgantno in prepotentno islamsko migrantsko družino, ki se kljub temu, da ji je Italija dala vse, posmehuje županu češ, nič nam ne morete, čeprav jih je mesece in mesece prosil, da uredijo status deklici, oz. je potem to uredil sam, potreben je bil le en podpis in tudi tukaj so ga odšmirglali! Prav je storil, nekje je (bo) potrebno tole odrezati.
td |  10 .04. 2019 ob  15: 21
@motovilz, povsod se ne strinjam s Salvinijem, je pa NJEGOVA zasluga, da je bistvno manj smrti na morju ker jih bistveno manj poskuša vdore, pristrigli so peruti tudi raznim tihotapcem. Vse pohvale Salviniju glede tega pa tudi navadnega kriminale in še kaj. Pa njegova zasluga je zakon "legittima difesa", ki bi ga morale imet vse države. Seveda ima povsem zmedene pojme glede Fojb in še kaj, vsega pač ni možno dobit. Tudi totalen kiks mi je, da poskuša združiti desnico, kjer pa so res ultra desničarji. Njega niti približno ne vidim kot takega.

Pa še to, Salvini je večkrat poudaril, da ni proti migracijam, je samo proti ILEGALNIM. Ampak tega nihče rad ne ponavlja, ker se ne pokriva s teorijami slabega Salvinija. Nikoli pa ni nič črno in belo, niti v Riaceu.

Podpiram pomoč revnim državam ampak pri njih DOMA. Razen, če si kdo zamišlja, da je prostora za 100 miljonov ali pa milijardo vsaj ljudi, ki bi si želeli lepšega življenja in bi šli s trebuhom za kruhom.

Nobenih problemov pa nimam z begunci, ki pa jiih je za vzorec.
Erazem |  10 .04. 2019 ob  15: 02
Pri nas je pa ravno nasprotno. V mariborski osnovni šoli so nehali streći svinjsko meso, da ne užalijo muslimanske otroke. Mislim, da gre za OŠTabor.
Motoviltz |  10 .04. 2019 ob  13: 31
Za to dejanje je odgovoren župan tega kraja, ki je izrabil ubogo deklcio za svojo nacistično promocijo.
Od kar je Salvini notranji minister se podobne zadeve dogajajo vsak dan.
Ne gre pa posploševat in izrabljat te nacistične izpade za proti italijansko propagando.
Italija je po drugi strani v zadnjih letih zaslužna za reševanje na tisoče beguncev iz sredozemskega morja.
To so omogočile leve vlade, vojska, človekoljubne organizacije in posamezniki.
Potrebno bi bilo tudi omeniti župana iz kraja Riace, ki je ustvaril edinstven primer sožitja z begunci.
Seveda , ge je sedanja oblast ustavila.tupamaros |  10 .04. 2019 ob  11: 58
Kakšen spektakel delate novinarji. .....Takšna politike prehrane naj bi bila v Italiji zelo razširjena in odraz desničarske vlade, ki je migrantom nenaklonjena....Pri nas je obratno. Naj pridejo k nam ko imamo Fajonko in Šarca. Tle bojo dobili eko sadje mi pa ničesar. Italijani tudi pod levimi vladami niso naklonjeni nobenemu. Spomnite se samo medalj za mlade smučarje. Niente medaglie per Slavi.