SIN DLJE ČASA ŽIVEL S TRUPLOM OČETA: Policijo so zaradi smradu poklicali sosedje

Kronika

Po srhljivi zgodbi o truplu 97-letne ženske v enem izmed ljubljanskih stanovanj, javnost vznemirja podoben dogodek tudi na Hrvaškem. S truplom starostnika naj bi dlje časa bival psihično bolan sin.

Fotografija je simbolična.

V drugi polovici novembra smo že poročali o srhljivem odkritju sredi Ljubljane, ko je 67-letni moški več let skrival truplo 97-letne sorodnice in pri tem lažno prikazoval, da je živa. Na ta način je dlje časa dvigoval njeno pokojnino. Nekateri mediji so poročali, da je šlo za sina, ki je več let živel s truplom matere.

V teh dneh pa pretresa zgodba iz Splita, kjer so policisti pretekli četrtek našli truplo starejšega moškega. V tem stanju naj bi bil dva meseca, prav toliko časa pa je z njim v stanovanju bival sin, ki naj bi bil psihični bolnik.

Policijo so v stanovanje poklicali sosedi, saj so zaznali smrad, ki se je širil iz njega. Ko so policisti prišli na kraj, so ugotovili, da gre za truplo.

94-letni moški, tako poroča Glas Istre, naj bi naravne smrti umrl 16. oktobra.

O tematiki nasilja nad starostniki, kot smo tudi že poročali, je v povezavi s tragedijo v Ljubljani spregovoril tudi profesor za kriminalistično psihologijo Peter Umek, ki je dejal, da se o nasilju govori veliko, a malo o nasilju nad starostniki. "Tega je razmeroma veliko in je skrito," je še opozoril.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija