SIMONOVIČEVA HIŠA V SEMEDELI OSTAJA ČRNA GRADNJA: Upravna enota ugotovila, da je poslanec DeSUS zavajal

Koper

Upravna enota Koper je zavrnila vlogo poslanca DeSUS Branka Simonoviča za legalizacijo njegovega objekta na kmetijskem zemljišču v Semedeli pri Kopru, je včeraj poročala RTV Slovenija. Prvotno kmečko lopo je poslanec namreč sproti in brez dovoljenj dograjeval, objekt, čeprav tega ne bi smel, pa uporablja tudi za bivanje, navaja spletni portal MMC.

Bivanjska hiška Simonoviča, ki bi morala biti samo skromna lopa za kmetijsko orodje in pridelke, ostaja črna gradnja, je navedeno v zavrnilni odločbi koprske upravne enote, ki so jo pridobili na RTV Slovenija. Poslanec stranke DeSUS si sicer želi pridobiti dovoljenje, da bi objekt daljšega obstoja tako legaliziral kot pomožni objekt, ki se uporablja za bivanje.

Simonovič je poskušal dokazati, da spornemu objektu od 1. januarja 1998 ni nič prizidal in je samo postavil ločene enostavne objekte, ki ne potrebujejo dovoljenj. A so na koprski upravni enoti na podlagi letalskih posnetkov ugotovili, da je zavajal, pojasnjujejo na RTV Slovenija.

"Dejstvo je, da se je predmetni objekt po letu 1998 večkrat prizidal in rekonstruiral, zato danes ne obstaja v enakem obsegu kot leta 1997. Prav tako je bila namembnost objekta kmetijska-nestanovanjska, danes pa je objekt namenjen bivanju," razloge za zavrnitev legalizacije razlaga upravna enota v omenjeni odločbi.

Branko Simonovič

Poslanec je poskušal dokazati tudi, da v objektu ne prebiva, čemur pa so nasprotovale celo priče, ki jih je predlagal sam, še navaja RTV Slovenija. "Izjavi prič, da se je objekt uporabljal za bivanje, ne sovpadata z izjavami samega investitorja, ki je leta 2018 pri dopolnitvi vloge za rekonstrukcijo navajal, da gre za pomožni kmetijski objekt in nadstrešek, namenjen spravilu kmetijskih priključkov," ugotovitve koprske upravne enote navaja portal MMC.

Simonovič je v SMS sporočilu za RTV Slovenija sicer zatrdil, da postopek formalno pravno še ni zaključen. Kot so zapisali na RTV Slovenija, je iz SMS sporočila mogoče razbrati, da se je Simonovič na sklep koprske upravne enote pritožil ministrstvu za okolje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  23 .09. 2020 ob  14: 19
13
Temu poslancu z najmanj glasovi na volitvah, je potrebno porušiti te objekte kot veleva zakon.
cannaboom |  23 .09. 2020 ob  11: 23
24
Kdaj bo rušenje? Imam bager,pridem zrušit zastonj!
bubobubo |  23 .09. 2020 ob  10: 14
13
ni potrebe po obremenjevanju s to temo, slej ko prej bo vse legalizirano in v skladu z zakoni, ne bo prvi primer
jlz |  23 .09. 2020 ob  10: 08
14
Pismo, tudi njegovi bivši zaposleni so vedeli veliko povedati.... Pismo, a je še kdo v tej državi, ki je vsaj kolikor toliko pošten? Je, je - ma ga imajo za budalo...
vseved |  23 .09. 2020 ob  09: 54
@ Ivan , zbudi se!
Ivan |  23 .09. 2020 ob  09: 44
Pa smo tam. Edini ki profitirajo pri sesutju DeSUS, je SD.
vseved |  23 .09. 2020 ob  09: 25
29
Zavajal? Lagal je in še vedno laže.