SIMONOVIČ PO RAZREŠITVI V IZOLI H PIVČEVI? Že od leta 2013 izpolnjuje pogoje za upokojitev

Slovenija

V ponedeljek sta se poslanca poslanske skupine DeSUS Branko Simonovič in Ivan Hršak sestala z nekdanjo predsednico DeSUS Aleksandro Pivec, ki je po odstopu z vrha upokojenske stranke ustanovila novo stranko Naša Dežela. Na pogovorih so preverjali možnosti sodelovanja na prihajajočih državnozborskih volitvah.

Branko Simonovič

Na sestanku so Pivčeva in poslanca DeSUS preverjali možnosti sodelovanja na prihajajočih državnozborskih volitvah. Kot so v sporočilu za javnost zapisali v Naši Deželi, so se s poslancema pogovarjali o boljšem zdravstvenem in javnem servisu za vse upokojence v Sloveniji, ki jim je potrebno zagotoviti dostojne pokojnine. Dodali so, da si Pivčeva v svojih vrstah želi poslancev, ki znajo delovati povezovalno za dobro državljank in državljanov in Slovenije.

Simonovič je danes dejal, da sta se z Aleksandro Pivec sestala prvič, odkar se je poslovila z vrha stranke DeSUS. Vrata so ji pokazali prav poslanci DeSUS, tudi Simonovič. Danes pa je dejal: "Mogoče so nekateri preveč pritiskali, da mora nepreklicno odstopiti, jaz od začetka nisem bil navdušen nad tem, potem sem se pa s tem morda sprijaznil."

Aleksandra Pivec

Ob tem sicer priznava, da je bila Pivčeva pri pojasnjevanju plačil ob obiskih na Krasu in v Izoli, zaradi česar se je morala tudi posloviti tako s stranke kot iz vlade, "morda netaktna", a dodaja, da Pivčeva po odstopu nanj ni kazala s prstom in tudi on ne bo nanjo. "Imam občutek, da je bilo to mogoče tudi zrežirano vse skupaj," je dodal.

Na vprašanje, ali bo kandidiral na listi Naše Dežele, je Simonovič odgovoril, da je v principu predsednik izolske izpostave stranke DeSUS, ki bo imela 28. januarja skupščino, na kateri ga bodo razrešili. "Po tem datumu se bom opredelil, kam in kako, gotovo pa je, da na listi DeSUS ne bom nastopil," je dodal.

Ljubo Jasnič

Poudaril je, da se v upokojenski stranki ne vidi več predvsem zato, ker se ta v zadnjem času ukvarja le še sama s sabo, medtem ko je sam upal, da bo zdajšnji predsednik DeSUS Ljubo Jasnič stranko po vseh pretresih uspel konsolidirati in peljati na volitve. "Gotovo je imel dobro podlago v vsem, kar smo v tem sklicu DZ za upokojence vsi skupaj naredili in tega ne izkorišča. Razmišlja o tem, ali se odpovedati poslancem, ali ne," pravi Simonovič.

Tako bo mesto, na katerem bi lahko nadaljeval svojo politično pot, poiskal pri tistemu, ki bo "resno verjel v zadeve, ki so vezane na vse upokojence". Obstaja sicer tudi možnost, da Simonovič, ki že od leta 2013 izpolnjuje pogoje za upokojitev, na prihajajočih volitvah sploh ne bo nastopil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  14 .01. 2022 ob  08: 36
da ki tristezzajQuery1123027503998798283535_1642145366861?
ma kaj tako nizkotnega podlega ...in še in še ne nehajo in kandidirajo
dajte se umaknite niste več prihodnost
kakšno znanje ima ta i felipe i gaetano i lopez i martinez zvani ČIKO?
kdo glasuje zanj ??? za kaj na podlagi česa kaj je naredil za obalo kakšno znanje ima kompetence kakšen je kot lik kot poslanec
vedno znova berem le negativno ker tako tudi je
Valpadana |  13 .01. 2022 ob  21: 51
10
E moj Brane vse si razočaral
Valpadana |  13 .01. 2022 ob  21: 50
11
Sluz sluzasta
Istriano |  13 .01. 2022 ob  16: 56
Tako se bo avtomatsko izločil, ker Pivčeva ne pride v parlament. Od vseh teh novih stranka, če pride ali mogoče v Državni zbor, vse ostale ostanejo zunaj.
Compatto |  13 .01. 2022 ob  11: 30
24
Ma ne moreš verjet sprenevedanju, podlosti, amneziji, diametralnemu zanikanju dejstev, dobrikanju in dobesednemu prisklejevanju k včerajšnjim nasprotnikom malega moža.
Upam, da mu ne bo ratalo, razen če ustanovi svojo stranko, kjer bo edini član.
Che tristezza
Bayliner |  12 .01. 2022 ob  21: 49
23
Piskač Branko se bo ujel s Pivčevo v pevskem duetu ...
Šperjo |  12 .01. 2022 ob  21: 34
36
Tukaj ne veš , ali se smejat , ali jokat !