SIMONOVIČ O SVOJI ČRNI GRADNJI IN GOVORICAH, DA PRESTOPA V SD: "Vse to so neki pritiski, neke špekulacije, očitno me hoče nekdo …"

Koper

Že nekaj časa krožijo govorice o tem, da naj bi poslanec DeSUS Branko Simonovič prestopil v opozicijski SD. Po tem, ko je novinarka RTV Eugenija Carl že v juliju poročala o njegovi črni gradnji na Markovcu, pa se je zgodba včeraj ponovno 'čudežno' znašla v medijih. Simonovič je za naš portal sicer zanikal govorice o prestopu v SD, včerajšnje ponovno pojavljanje omenjene zgodbe v medijih pa ima po njegovem mnenju "politično konotacijo".

Branko Simonovič (foto: Tomaž Primožič/FPA)

Branko Simonovič je v juniju za medije izjavil, da se v koaliciji ne počuti dobro, kar je podkrepilo govorice v zvezi z njegovim prestopom v opozicijo, natančneje v SD, o čemer se je šušljalo že nekaj časa. Simonoviča smo poklicali in ga vprašali, kako komentira te govorice: "Ne vem, kdo si to izmišljuje in zakaj si to izmišljujejo. To so vse neke špekulacije in niti ne vem, iz kje prihajajo in zakaj. Ostajam član poslanske skupine in član stranke DeSUS. V primeru, da se ne razreši to s predsednico (Aleksandro Pivec, op. a.), pa se bomo poslanci enotno odločili, kaj in kako narediti. Enotno se bomo odločili za eno opcijo," je pojasnil.

Simonovičeva gradnja v Semedeli (vir: Googlovi zemljevidi)

O črni gradnji: "To ni kmetijsko zemljišče, plačal sem spremembo namembnosti"

Simonovič je lastnik gradnje, ki se nahaja v Semedeli nad Koprom. Mediji so poročali, da je pomožni kmetijski objekt, za katerega je pridobil dovoljenje leta 1997, skozi leta dograjeval, tako da danes presega prvotno površino 30 kvadratnih metrov za več kot dvakrat, napeljani pa sta tudi voda in elektrika. Simonovič po poročanju medijev v omenjeni nepremičnini tudi biva, kar je v navzkrižju z zakonom, ki tega v kmetijskih objektih na kmetijskih zemljiščih ne dovoljuje.

Vendar nam je Simonovič po telefonu zatrdil, da "to ni kmetijsko zemljišče, moral sem plačati spremembo namembnosti in dovoljenje je bilo izdano leta 1997, tistega leta, kot je bilo zgrajeno." Obenem nam je potrdil, da je postopek glede legalizacije objekta v teku: "Teče postopek za legalizacijo objekta daljšega obstoja."

(vir: Googlovi zemljevidi)

"Očitno sem dal izjave, ki nekomu niso bile všeč"

Ob tem nas je zanimalo, kako komentira dejstvo, da so mediji po slabih dveh mesecih ponovno potegnili 'iz naftalina' zgodbo o legalizaciji njegove črne gradnje na Markovcu. "Sploh mi ni jasno, ne zakaj ne kako in s kakšnim namenom, gotovo pa ima to neko politično konotacijo odzadaj. (...) Vse to so neki pritiski, neke špekulacije, očitno me hoče nekdo … Ne bom uporabil grdega izraza," je odvrnil.

"Da je čakala vloga skoraj od februarja lani, dokler nisem dal izjav, ki očitno nekomu niso bile všeč, potem pa tak medijski rompompom … Najbolj pa me žalosti, da tisti, ki se strokovno ukvarjajo s tem področjem, nasedajo medijskim stvarem," je dodal Simonovič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Spaho |  03 .09. 2020 ob  22: 34
-1
* pri točenju se opravičujem ????
Spaho |  03 .09. 2020 ob  22: 33
Naj raje pove da so imeli zaposleni kjer je prej delal zabavo ko je zapustil delovno mesto. Pa še kako je kljub napaki v računovstvu...dokazani napaki...zahteval da zaposleni in študentje plačujejo minus ki naj bi nastal printočenju pijač...in to ne po nabavni ampak prodajni ceni pijače...verjemte iz osebnih izkušenj....ostal sem brez tretjine plače kot študent.Takih stvari novinarji ne zvrtajo ker se enostavno pometajo pod preprogo. Sedaj je pa gospod najbolj pošten na obali...
vseved |  03 .09. 2020 ob  09: 12
11
Če poteka legalizacija objekta pomeni, da je črna gradnja.
I know |  02 .09. 2020 ob  21: 29
12
Ma si mo#a.
Tvoji so te namočili.
Bjonda s Ptuja.
Kaj si jo pa vozil kazat bajto. Si res mislil, da se razume na kmetijstvo? Aj, jaj, jaj, jaj...
Po moje si zajeb#l tudi gospo iz Marjetice. Ima baba res jajca med službenim časom s službenim vozilom JAVNEGA PODJETJA, podit novinarje.
Dalle stelle alle stalle.
Istriano |  02 .09. 2020 ob  15: 59
22
Kako je postal pomemben tale poslanček s samo 501 glasovi na volitvah. V Kopru si še za občinskega svetnika potreboval najmanj 700 glasov.
Prognostik |  02 .09. 2020 ob  14: 27
Jaz bi tudi.
Erazem |  02 .09. 2020 ob  14: 24
14
Sorodnica je prišla preganjat novinarje. S službenim vozilom Marjetice Koper in najbrž v delovnem času. Jo kdo pozna?
20 let tihozitja |  02 .09. 2020 ob  14: 14
14
Ce se spustimo dol po hribu lahko pridemo do Jelincica,ocitno se bo rodila tajna naveza glede na to da oba obozujeta pogled na Luko Koper