SIMONOVIČ K PIVČEVI: Na lokalni ravni bi ustanovil listo, bo tudi kandidiral za župana Izole?

Izola

Potem ko je bil izolski poslanec Branko Simonovič konec januarja na lastno pobudo razrešen z mesta predsednika občinskega odbora DeSUS Izola in tako pretrgal vse vezi s stranko upokojencev, smo zdaj v našem uredništvu prejeli še neuradno, a zanesljivo informacijo, da naj bi Simonovič vstopil v stranko nekdanje kmetijske ministrice Aleksandre Pivec.

Aleksandra Pivec in Branko Simonovič

Nekdanji direktor hotela Delfin nam je potrdil, da so pogovori o priključitvi k Naši deželi v zadnji fazi: "Dokončne odločitve še nisem sprejel, so pa vsi pogovori v zadnji fazi in so zelo intenzivni."

Prepričan je, da Pivčeva kot nekdanja predsednica DeSUS zelo dobro pozna programske točke njegove nekdanje stranke, kot so javno zdravstvo, šolstvo, predvsem pa skrb za starejšo populacijo in pokojnine, in v kolikor bi se resnično zavzemala za njihovo uresničitev, bi ga to znalo privabiti v Našo deželo.

"V tem mandatu se je za vse nas, predvsem starejše, veliko naredilo, recimo glede usklajevanja pokojnin, pa sprejema zakona o dolgotrajni oskrbi, ki ga je zdaj treba spraviti v življenje, pred nami je nova pokojninska reforma, potrebno bo vztrajanje na področju javnega zdravstva, v katerega smo vložili dve milijardi. V moji bivši stranki pa se medtem ukvarjajo sami s sabo in neko visoko politiko, ki tistega, ki je delal 40 let, zdaj pa gleda na vsak evro, da se bo lahko prebil skozi mesec, prav malo zanima," meni Simonovič.

Njegove vezi z DeSUS so tako dokončno pretrgane, trgati pa so se začele lanskega junija, ko je vodenje stranke prevzel Ljubo Jasnič. "Dogovor je bil, kako bomo konsolidirali stranko, on pa je to obrnil v čisto drugo smer. Prioriteta mu je bila, kako linčati poslance, kako jih diskreditirati, jaz pa v tej igri nisem želel sodelovati, ker menim, da stranka brez poslancev ni parlamentarna stranka. Nisem se mogel sprijazniti s tem, tudi zaradi tega ne, ker sem bil del DeSUS od leta 1994, ko smo korak za korakom gradili, da smo prišli do nekih rezultatov, a očitno pri vodstvu za to ni posluha. Rušiti, rušiti in rušiti ... Jaz pa vedno mislim, da je potrebno iskati sodelovanje, spoštovanje, z argumenti lahko tudi rušimo, a ne le z močjo," je dogajanje okrog njihove "razveze" pojasnil izolski poslanec.

V začetku meseca smo se s Simonovičem sicer pogovarjali tudi o možnosti, da bi poslanec ustanovil lastno stranko, a zdaj pravi, da je razmišljal le o ustanovitvi skupne liste, na kateri bi se povezovali na lokalni ravni. "Ne glede na to, kdo je župan, če nima ta oseba povezave z Ljubljano, verjetno marsikaterega projekta ne more speljati," je prepričan poslanec, ki je hkrati izrazil razočaranje nad tem, kar je dosegla njegova Izola v primerjavi z drugimi občinami.

Se bo sam podal v boj za županski stolček?

Sam sicer o kandidaturi za župana na letošnjih lokalnih volitvah ne razmišlja, saj je, kot pravi, prestar. "Sem pa pripravljen s svojim dolgoletnim poznavanjem sistema tako na lokalni kot državni ravni in izkušnjami pomagati nekomu, ki bi se zavzemal za uresničevanje nekih programskih političnih točk." V mislih sicer nima še nobenega primernega kandidata.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
radar |  24 .02. 2022 ob  15: 37
Komunistična šola
Valpadana |  23 .02. 2022 ob  17: 28
Žalostno da človek ne vidi sam kdaj je konec.
Valpadana |  23 .02. 2022 ob  17: 25
E moj Branko. Najboljše da ustanoviš svojo stranko. Vse v enem. STRANKA SLUZAVCEV SLOVENIJE
Bobi |  23 .02. 2022 ob  12: 29
Manofsteel
Tu se konča
 |  23 .02. 2022 ob  11: 39
pizdarija a ta se pa tud ne naveliča al pa vi regjonalci non štop ga nabijate tle gor
pa se mi zdi da ga folk tok lih ne ceni
a se sam sebe?
al je faraon dosmrtni poslanec al kaj je zdej to..a ima kakšne zasluge je kej fajnega naredu
zase gradi prelepo hišurino seveda vse na črno brez dovoljenj ma ni važno volimo in izvolimo ga ponovno, voli
zgled altruizma visoke etike inu morale
kokodek |  23 .02. 2022 ob  10: 47
moja dežela, dežela prevarantov
Kolibri123 |  23 .02. 2022 ob  09: 42
Da ga ni sram! A ni opazil, kako ljudje utihnejo, ko se komurkoli približa? Kako se odmaknejo, ko rine vanje s svojim debilno osladnim nasmeškom, kako se z gnusom obrnejo stran?

Ne zaveda se, da se dostojnim ljudem obrača želodec, in samo ker so DOSTOJNU, se nanj ne usuje ploha pljunkov, ki se bo sprožila, če bo šel s tem petelinjenjem in ritolizništvom preblizu svojim sokrajanom.

Simonovič, ostanite v Kopru, v svoji beli gradnji na svoji njivi v MO Koper, kjer vas bo Popovič rade volje vzel v svojo županjsko ekipo! V Izoli ste zapravili ves svoj ugled in spoštovanje in težko boste našli kakšno mizo in stol za uživat svoj kofe.
franko |  23 .02. 2022 ob  07: 59
-10
Branko imaš moj glas in pristop k NAŠI DEŽELI !
Stiv Rivs |  22 .02. 2022 ob  21: 14
21
Nova stranka, nova lista, novi župan.
Woow, vse to naš Simonovič.
Predlagam, da se raje posveti pridelovanju kagumarjev, čbule, pomidorov in salate na svoji njivici.
Ivan |  22 .02. 2022 ob  14: 02
37
Svašta, bi rekli naši južni sosedje...
ManofSteel |  22 .02. 2022 ob  14: 02
-50
Branko imaš moj glas!
 |  22 .02. 2022 ob  13: 56
38
nastop ki vliva zaupanje, obraz zaupanja vreden
komunikacija vrhunska , je altruist in zase ne bi nikoli nič želel
vse dela po črki zakona je zaupanja vredna oseba in VISOKIH KAJ VISOKIH..NAJVIŠJIH MORALNIH IN ETIČNIH NAČEL..
primer: svojo vrtno uto je spremenil in spreminja v prekrasno vilo in to tam kjer navadni tlačani ne morejo postaviti nit nadstreška ali lope
krasen primer osebe katerega bi morali doživljensko imenovati za poslanca
on je moj idol vzor, volimo ga tlačani volimo ga voli
ZAUPANJA VREDEN ČLOVEK
zgledujmo se lahko po njem
vrtno lopo prezida v bodoči stanovanjsko hišo brez urejenih papirjev mimo zakonov pravil pravilnikov prostorskih načrtov ...IN V TEM USPE
TAKŠNEGA JE TTREBA IMETI LE ZA ZGLED
1