SIMBOLIČNI ZAČETEK GRADNJE DRUGEGA TIRA: Podpisali bodo pogodbo za glavna dela med Divačo in Črnim Kalom

Koper

V sredo bodo na gradbišču v Dekanih podpisali še pogodbo za glavna dela na projektu drugi tir med Divačo in Črnim Kalom, s tem pa obeležili tudi simbolični začetek gradnje. Dela na omenjenem odseku bo za 403,6 milijona evrov izvedel Kolektor CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin.

Slavnostni govornik na podpisu bo minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, so v vabilu na podpis pogodbe zapisali v Kolektorju.

Do podpisa pogodbe prihaja nekaj manj kot dva tedna po tem, ko je državna revizijska komisija zavrnila zahtevek avstrijskega Strabaga za revizijo odločitve projektnega podjetja 2TDK, da bo drugi tir med Divačo in Črnim Kalom gradil konzorcij na čelu z domačim Kolektorjem CPG.

Jernej Vrtovec

Komisija je s tem odločila o vseh zahtevkih za revizijo, ki so bili vloženi v vseh fazah oddaje javnega naročila.

Izbrani konzorcij je za omenjen odsek oddal najugodnejšo ponudbo v višini nekaj nad 403,6 milijona evrov, medtem ko je bila Strabagova ponudba v sodelovanju z nemškim podjetjem Ed Züblin in turško družbo Gülermak Agir vredna nekaj manj kot 463,5 milijona evrov.

Kolektorjev konzorcij je bil medtem tudi edini, ki je oddal ponudbo tudi za dela na odseku med Črnim Kalom in Koprom. Ponudil je ceno 224,7 milijona evrov, medtem ko je bila ta limitirana pri 230,7 milijona evrov. Pogodbo za izvedbo del so podpisali 31. marca, dela pa naj bi po napovedih 2TDK stekla prihodnji mesec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  02 .05. 2021 ob  12: 14
Pa kaj ni Hevka že imel slavnostni podpis v Lipici?