SILOVITO TRČENJE PRI KOMNU: Jelen prebil vetrobransko steklo in pristal na sovoznikovem sedežu (FOTO)

Kronika

Včeraj ob 7.38 so policisti Policijske uprave (PU) Koper dobili obvestilo, da je približno tri kilometre pred Komnom, 43-letni voznik doživel nesrečo, ko je na cesto nenadoma skočil jelen. Kljub temu da je bil kombi popolnoma razbit, je imel voznik srečo in v nesreči ni utrpel nobenih poškodb.

Na PU Koper so nam povedali, da je jelen pritekel iz gozda neposredno pred torvorno vozilo Citroen Jumper, katerega je peljal 43-letni voznik, ki ni imel dovolj časa za zaviranje. Trk je bil tako silovit, da je kombi utrpel znatno škodo, saj je jelen prebil vetrobransko steklo in pristal na sovoznikovem sedežu, voznik pa se je uspel izogniti poškodbam. Jelen je po trku zbežal v gozd.

Takoj po nesreči so bili obveščeni lovci, ki so se nemudoma odpravili na teren, da bi poiskali poškodovanega jelena. Kot je predsednik lovske družine Dolce iz Komna Aleš Plesničar povedal za Večer, so jelena našli približno 700 metrov stran od kraja nesreče. Ocenili so, da so poškodbe tako hude, da ne bo preživel, zato so ga ustrelili.

Lovci so ga nato odpeljali v hladilnico lovske koče in po pregledu kadavra ugotovili, da je imel hude notranje krvavitve, med drugim tudi predrta pljuča, zato s takšnimi poškodbami ne bi preživel in bi počasi poginjal v hudih mukah. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  19 .06. 2024 ob  14: 04
-2
Ta divjad se je preveč razpasla.Vse kar se približa naseljenim območjem, še posebej pa medvede ,divje svinje in šakale bi bilo treba takoj ustrelit.
zoran13 |  19 .06. 2024 ob  11: 18
Že večkrat je bilo povedano, da je pri trku z živalmi možna velika škoda, saj se je dogodilo, da je bila ocenjena tudi totalna škoda. To seveda velja za velike živali, kot so divje svinje, srne in jelene ter celo medvede. Na zavarovalnicah ponujajo zavarovanja kasko ali celo delni kasko, po navadi je to, kombinacija D, ki krijejo tudi takšne slučaje. Ob tem pa je vedno potrebno paziti na znake, ki opozarjajo na živali, saj v drugih primerih škodo poplača Lovska družina. po navadi pa so na avtocesti sklenjena zavarovanja upravljalca avtocest, v tem primeru DARS za odškodninsko odgovornost, ki krije tudi takšne škode. Na avtocesti pa se lahko znajdejo ob mnoštvu tovornjakov tudi kakšne pločevine, rezervna kolesa, plastični rezervoarji, razni deli, ki odpadejo iz vozil, lahko tudi kamenje...V takem primeru je potrebno takoj obvestiti Policijo, prijaviti škodo na DARSu in seveda slikati dogodek in seveda umakniti vozilo in potnike na varno, do njihovega prihoda.

KUNA