SILOVIT PREPIR NAD PRILJUBLJENO HRVAŠKO PLAŽO SE JE KONČAL S SMRTJO: Tragedijo je sprožilo vzvratno ogledalo

Kronika

Tragedija se je zgodila nad plažo v Baški na otoku Krk, ko je voznik z vzvratnim ogledalom na cesti zadel turista. Jezen neznanec je z vozila odtrgal vzvratno ogledalo, nakar je Zagrebčan stopil iz avtomobila in med moškima se je vnel prepir. Policisti Policijske uprave (PU) Krk in Splošne službe za boj proti kriminaliteti PU Primorsko-goranske so v koordinaciji z županijskim državnim tožilstvom na Reki izvedli kriminalistično preiskavo, da bi ugotovili podrobnosti o smrti 69-letnega državljana Avstrije.

Fotografije so simbolične.

Istega dne so zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper pokojnika pred preiskovalnega sodnika pripeljali 44-letnega hrvaškega državljana. Z opravljeno kazensko preiskavo je bil ugotovljen utemeljen sum, da se je 44-letnik najprej verbalno, nato pa fizično spopadel s 69-letnikom in ga udaril, pri čemer je oškodovanec padel na tla in umrl.

Telo pokojnika so prepeljali na Oddelek za sodno medicino in kriminologijo Medicinske fakultete na Reki, kjer bodo opravili obdukcijo in ugotovili vzrok smrti, so sporočili s PU Primorsko-goranske, pišejo hrvaški mediji.

Po končani kazenski preiskavi je bil 44-letnik obdolžen kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe s smrtjo in je bil danes izročen pripornemu nadzorniku. Po neuradnih informacijah naj bi bila smrt nesrečnega turista iz Avstrije posledica spopada z voznikom avtomobila zagrebške registracije.

Tragični dogodek se je zgodil v ozki uličici nad krško plažo v Baški, ko je omenjeni voznik med vožnjo z vzvratnim ogledalom zadel turista na cesti. Jezen neznanec je nato v besu z vozila odtrgal voznikovo vzvratno ogledalo, nakar je prav tako jezen Zagrebčan stopil iz avtomobila. Sledil je silovit verbalni spopad, v katerem je voznik pešca tudi udaril. Ta je nato umrl na kraju nesreče.

Kljub hitremu posredovanju reševalne službe in poskusu oživljanja nesrečnega neznanca, ki je trajal skoraj eno uro, mu žal ni bilo več pomoči.

Obdukcija, ki še traja, bo pokazala natančen vzrok smrti in razjasnila dvome, ali je pešec umrl zaradi hudega udarca v glavo ali udarca v tla ob padcu, poroča 24sata.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija