SIGURNO UPORABLJATE TE STAVKE: A zaradi njih greste ljudem lahko zelo na živce

Trendi

Psihologi poudarjajo, da si v prvih sekundah srečanja ustvarimo vtis o nekom. Mnenje se kasneje le redko spremeni. Tukaj je nekaj fraz, ki jih zelo verjetno uporabljajte, a se jim je bolje izogniti, če nočete, da bi se drugi izogibali vas.

"Nočem te užaliti, ampak ..."

Ne glede na vaše namene, fraza "nočem te užaliti, ampak ..." nikoli ne bo dobro sprejeta. Samo predstavljajte si, da vam to nekdo reče.

"Veš, kaj se mi je zgodilo ..."

To vsekakor ni dober način za komunikacijo. Če ste pravkar srečali nekoga, je bolje poudariti stvari, ki vaju povezujejo, in ne tiste, ki vam dajejo prednost.

"Nikoli ne bi kupil česa takega"

Če vas prijateljica vpraša, kako vam je všeč njena nova obleka ali prijatelja zanima, kaj menite o njegovem novem avtomobilu, daje takšen odgovor vtis arogance. Če se vas ljudje začnejo izogibati, je morda to razlog.

"Vem, kaj je najbolje zate"

Najhujša oblika manipulacije je tista, ko poskušate prikazati, da imate dober namen, pa je vse prej kot tako. Namesto da pustite drugim, da se učijo iz lastnih izkušenj, nanje projicirate svoje dvome in strahove.

"Rekel sem ti" ali "vedel sem"

Nihče ne mara 'pametnjakovičev' in nikomur ni prijetno ob osebi, ki se trudi, da bi bila videti pametnejša in boljša.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tom |  28 .06. 2020 ob  18: 41
Na prvem mestu je vsekakor "A bo šlo" in ljudem le to ne gre samo na živce, tudi sprovocira jih do te mere, da ne zadošča samo verbalni odgovor!