SI BOMO SPLOH LAHKO PRIVOŠČILI DOPUST NA HRVAŠKEM? Poskočile tudi cene kart za trajekt!

Svet

Letos si bo marsikdo zelo težko privoščil dopust. Cene namestitev so se tudi letos povišale, zdaj pa so naši južni sosedje dvignili tudi ceno kart za trajekte.

Hrvaški otoki so priljubljena destinacija mnogih, tudi Slovencev. Na skoraj vse vozijo trajekti Jadrolinija, le na Rab lokalni prevoznik Rapska plovidba, poroča spletna stran Avtokampi.si.

S prvim dnem letošnjega leta je Hrvaška dobila evro, posledično pa je na rast cen vplivala tudi menjava kun v evre. Tudi cene trajektov so letos zapisane v evropski valuti.

Poletne cene trajektov so vedno višje kot zimske, za približno 20 odstotkov. Letos pa so cene na nekaterih trajektnih linijah za določene kategorije vozil fiksno povišali.

Povišanje za 80 centov na osebo in 40 centov za otroke, stare od 3 do 12 let. Za osebna vozila do petih metrov, prikolice in avtodome bo potrebno odšteti 2,5 evra več, za motorje in štirikolesnike en evro ter 40 centov na tono nosilnosti za tovorna vozila.

Za štiričlansko družino skoraj 5 € dražje! 

Tako je po novem trajektna karta v sezoni za 2 osebi in osebni avto ali avtodom dražja za 4,10 €, za štiričlansko družino pa 4,90 €.

Niso pa se povišale cene za osebna vozila, daljša od petih metrov, in avtobuse. Cene so nespremenjene na trajektnih linijah Valbinska – Lopar na otok Rab,  Zadar – Preko na otok Ugljan in Split – Vis.

Podobno so se zvišale tudi cene za prevoz s trajektov na otok Rab, ki jih opravlja Rapska plovidba, poroča Mariborinfo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  09 .06. 2023 ob  12: 11
-1
Oh, kakšna tragedija, za 4 člansko družino 5 eur dražje.I ne hodimo na dopust v usta no CRO, za kontinentalci pa me lih briga. Naj spijo v parku. Pisec tega članka je navaden debil, verjetno ni opazil, da nas vsak dan naši trgovci opalijo za 20%, če seveda primerjamo slovenske proizvode v naših trgovinah v primerjavi z Familo. O ITA proizvodih ne bom zgubljal besed.