SHOD V PRESTOLNICI: Tokrat tudi proti samotestiranju v šolah (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Protestniki proti ukrepom za zajezitev širjenja novega koronavirusa so se ponovno zbrali na Trgu republike. Tokrat so izpostavili svoje nasprotovanje samotestiranju v šolah, ki je od danes obvezno za učence in dijake.

Po tem, ko pozivov k sredinim protestom zadnjih nekaj tednov stranka Resni.ca na Facebooku ni delila, je tokrat znova pozivala k protestom. Predsednik stranke Zoran Stevanović je v svojem govoru pozval k odpravi covidnih ukrepov in zamenjavi oblasti. Nasprotovanje ukrepom, samotestiranju, pa tudi cepljenju proti covidu-19 je izrazilo tudi več drugih govornikov.

"Današnja odločitev kroji jutrišnji dan." ???? #uporLJUDSTVA #ZAotroke #RESNIcaVdejanjih

Objavil/a Resni.ca dne Sreda, 17. november 2021

S Policijske uprave (PU) Ljubljana so pred začetkom shoda sporočili, da zaradi trenutne epidemiološke situacije udeležbo na shodu odsvetujejo. Ob tem so vse morebitne udeležence pozvali, naj spoštujejo navodila policistov, vzdržujejo medsebojno razdaljo in v primerih, ko to ni mogoče, nosijo zaščitne maske.

Gibanje v neposredni okolici državnega zbora je policija tudi tokrat omejila, protest pa videonadzorovala. Policija je udeležence pred shodom pozvala še, naj ne ovirajo in ogrožajo javnega prometa.

Obvezno samotestiranje na novi koronavirus je danes v šolah po navedbah povprašanih ravnateljev sicer povečini steklo brez večjih težav, tudi pri najmlajših. Učencev, ki so zaradi nestrinjanja staršev s samotestiranjem ostali doma, je malo, točne podatke o tem še zbirajo.

Medtem so epidemiološke razmere v državi še vedno resne. V državi je po ocenah Nacionalnega inštituta za javno zdravje več kot 46.000 aktivnih primerov okužbe. Število hospitaliziranih covidnih bolnikov še naprej raste, po podatkih vlade jih zdravijo 1095, na oddelkih intenzivne nege pa 251. Samo v torek je umrlo 19 covidnih bolnikov, zadnji teden pa sto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  18 .11. 2021 ob  18: 51
Vsaka čast folku, ki mu ni mar!!!!

In upošteva PCT
Lili |  18 .11. 2021 ob  09: 30
Vsaka čast folku, ki mu ni mar!!!!
alfa |  17 .11. 2021 ob  20: 37
bavo...to mi delajte...
Martin Kacur |  17 .11. 2021 ob  19: 57
Ma kaj prav en Stevanovič lahko razbija škatle in vozi izobražence na sprehod?