SESTANEK O VARNOSTNI SITUACIJI V OBČINI PIRAN: Zadković na ulicah pričakuje več uniformiranih policistov (FOTO)

Piran

Predstavniki Občine Piran, MNZ in policije so na včerajšnjem sestanku spregovorili o varnostni situaciji v piranski občini v času letošnje in bodočih turističnih sezon. Soočajo se s hrupom iz gostinskih lokalov, beračenjem, vandalizmom, tatvinami, nasiljem in prometnimi težavami. Policija obljublja pomoč pri reševanju nastalih razmer.

Piranski župan Đenio Zadkovič in podžupan Robert Fakin sta predstavila problematiko, s katero se na Občini Piran soočajo v zadnjem mesecu, in izrazila pričakovanje po večji prisotnosti uniformiranih policistov. "S tem bi se bolje obvladovalo varnostno situacijo, predvsem kršitev s hrupom, beračenjem, spanjem brezdomcev po klopcah in podobno," so njune ocene povzeli v skupnem sporočilu za javnost po sestanku.

Predstavniki ministrstva za notranje zadeve (MNZ) in policije so v odgovor podali nekaj možnih sistemskih rešitev, zagotovili pa so tudi aktivno sodelovanje policije pri reševanju nastalih razmer. Vsi prisotni so se sicer strinjali, da je za zagotavljanje čim boljše varnosti najbolj pomembno sodelovanje vseh omenjenih služb, so zapisali v sporočilu.

Sestanek je potekal na povabilo župana Občine Piran, poleg župana Đenia Zadkovića s sodelavci pa so se ga udeležili državni sekretar ministrstva za notranje zadeve Božo Predalič, pomočnik direktorja Policijske uprave (PU) Koper Igor Jadrič, Tomislav Omejec iz Uprave uniformirane policije GPU, vodja oddelka za splošne naloge na sektorju uniformirane policije PU Koper Damjan Sever ter pomočnik komandirja PP Piran Vladimir Babić.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  26 .08. 2021 ob  08: 00
Po sliki sodeč je ta piranska dvorana zelo varna.
Za varnost pa bo poskrbela marjetica in okolje (VARNOST POSOD ZA ODPADKE)
Zarja |  22 .08. 2021 ob  07: 11
So se spomnili konec sezone . Kaj so pa čakali do zdej ?
anton |  21 .08. 2021 ob  14: 24
13
... podpiram, potrebno je pa tudi povečati kader pri komunali, okolju in marjetici, da se prepreči vandalizem imter v jutranjih urah mora biti vse čisto in ispraznjeni koši za smeti, po potrebi večkrat dnevno ...