ŠEST NOVIH TOYOT ZA IZOLSKE OSKRBOVALCE STAREJŠIH: Občina letos za pomoč na domu namenja dobrih 330 tisočakov (FOTO)

Izola

Izolski župan Danilo Markočič je danes predal v uporabo šest novih vozil za izvajanje pomoči na domu CSD Južna Primorska. Izolska občina bo za program socialno varstvenih storitev letos namenila 334.420 evrov.

Za več kot sto občanov Izole vsak dan skrbi 13 redno zaposlenih socialnih oskrbovalk in eden oskrbovalec. Njihovo delo je nepogrešljivo, saj skrbijo predvsem za starejše ljudi, ki jim na tak način za določen čas nadomeščajo institucionalno varstvo.

Dosedanja vozila so bila dotrajana, zato je izolska občina zagotovila nova vozila Toyota yaris, ki so jih najeli pri Avto Centru Jereb. Strošek njihovega najema do konca letošnjega leta bo znašal 11.592 evrov. Markočič je ob tem poudaril, da oskrbovalci opravljajo plemenito delo.

"Zadovoljen sem, da smo nekaj doprinesli tudi na področju njihove mobilnosti. Zavedam se, da je mesto živo in da potrebuje tako podporo, da bo pomoč dosegla vsakega posameznika, ki jo potrebuje," je sklenil.

Program pomoči na domu vključuje gospodinjsko pomoč, pomoč pri temeljnih dnevnih opravilih in pomoč pri ohranjanju socialnih stikov. Dostavijo jim hrano in topel dnevni obrok ter poskrbijo, da so domovi teh občanov čisti in urejeni.

BONUS VIDEO: Na koprski bencinski servis samo z vinjeto

Pomagajo jim pri osebni higieni, preoblačenju, hranjenju, pri vzdrževanju in negi ortopedskih pripomočkov.

Oskrbovalci skrbijo tudi za vzpostavljanje socialne mreže varovancev, spremljajo jih pri opravljanju nujnih obveznosti, informirajo ustanove o njihovem zdravstvenem stanju in potrebah ter sodelujejo pri pripravi upravičencev na institucionalno varstvo.

Tjaša Rodman, direktorica CSD Južna Primorska, je ob tem poudarila, da se število starejših občanov iz leta v leto povečuje in da je skrb za tiste med njimi, ki potrebujejo pomoč, še posebej pomembna.

"Zahvaljujem se sodelavcem, ki v svoje delo vnašajo veliko empatije, solidarnosti in človečnosti. Hvala tudi občini in pristojnemu uradu za podporo, zaupanje in krepitev socialnovarstvene storitve Pomoči na domu. Z vozili, ki ste nam jih namenili, bomo lažje opravljali svoje poslanstvo," je dejala Rodmanova.

Hvaležnost ob novi pridobitvi je v imenu oskrbovalcev izrazila tudi Katja Mihačič, ki se je zahvalila vsem, ki so pomagali izpeljati ta projekt. "Z vozili bomo skrbno ravnali in jih s pridom uporabljali že od prihodnjega tedna. Vsem želim srečno in varno vožnjo," je zaključila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kaslc |  13 .04. 2022 ob  11: 14
-1
Ko podpiraš lokalnega trgovca in vse avtomobile najameš-kupuješ pri njemu,tudi komunala. Vodja se vozi v Tojota poltovornjaku za 60k, da lahko pove kje se bo strokovno pometlo in kje zalilo travo
MarijaM |  12 .04. 2022 ob  19: 14
Predvidevam, da so za iskanje najugodnejšega ponudnika izvedli razpis?
anton |  12 .04. 2022 ob  17: 55
"Strošek njihovega najema do konca letošnjega leta bo znašal 11.592 evrov."
... vem, da se "darjenemu konju" ne gleda v zobe, vendar se mi vse skupaj zdi že malo predvolilna "kampanija" ...
... novembra so volitve in bo verjetno še kar nekaj podobnih akcij ... žalso volitve vsaka 4 leza ...
... vseeno pohvale vredno, boljše do decembra kot nič ...