SERIJSKI TAT, KI JE VZNEMIRJAL KOPRČANE, GRE V ZAPOR: Škofjot obsojen že 17-krat

Kronika

Koprsko sodišče je staremu znancu policije, doma iz Škofij, po priznanju krivde za vrsto tatvin iz gostinskih lokalov, dostavnih vozil in drugih prostorov prisodilo kazen dveh let in devet mesecev zapora, danes poročajo Primorske novice. Zaenkrat nepravnomočno obsojeni 38-letnik je od januarja v priporu.

Moški je bil v preteklosti zaradi različni kaznivih dejanj, predvsem tatvin, pa tudi vodenja prebežnikov, obsojen že 17-krat, nazadnje pred dvema letoma. Jeseni so ga iz zapora pogojno izpustili na prostost, a ni dolgo zdržal na pravi strani zakona.

Od sredine novembra so domačine iz koprskega mestnega jedra, predvsem pa gostince, vznemirjale drzne tatvine, ki so se pogosto vrstile, zgodilo se je tudi nekaj tatvin iz parkiranih dostavnih vozil. Decembra so policisti Škofjota že prijeli, a so ga po končanem postopku izpustili na prostost, ker takrat ni bilo pripornih razlogov. Januarja so moškega ponovno prijeli in ga osumili še treh velikih tatvin, od takrat pa je v priporu.

Sicer je 38-letnik krivdo priznal in se opravičil oškodovancem. Vse njegove težave naj bi izvirale iz odvisnosti od prepovedanih drog. Sodišče mu je za več kaznivih dejanj tatvine oziroma velike tatvine in odvzema motornega vozila izreklo enotno kazen dveh let in devet mesecev zapora ter zaradi ponovitvene nevarnosti podaljšalo pripor.

Poleg tega bo moški moral plačati 650 evrov trem oškodovancem, ki so uveljavili premoženjsko pravni zahtevek, vrniti pa bo moral tudi 2470 evrov s tatvinami pridobljene koristi. Ga je pa sodišče oprostilo plačila sodnih stroškov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija