ŠEMPETRSKA BOLNIŠNICA IZBRALA STROKOVNO DIREKTORICO: Svet zavoda Jasni Humar potrdil štiriletni mandat

Slovenija

Svet zavoda šempetrske bolnišnice je na današnji seji potrdil štiriletni mandat strokovni direktorici Jasni Humar, ki je od julija lani že vršilka dolžnosti. V svojem mandatu želi šempetrsko bolnišnico strokovno dvigniti in ji dati pravo mesto v regiji, to je mesto največje zdravstvene institucije, je povedala po seji.

Nova strokovna direktorica je v izjavi še dodala, da želijo ljudem vliti zaupanje v bolnišnico, "ki ni bila nikoli slaba, vendar smo v zadnjih letih poslušali več slabih in negativnih zgodb kot pa dobrih".

"Želimo, da bi za vse, ki živijo na tem našem koncu, lahko optimalno poskrbeli in jim nudili čim več zdravstvenih storitev doma in da jim jih ne bi bilo potrebno iskati drugje po Sloveniji ali celo v tujini," je dodala Humar.

Člane sveta zavoda je prepričala s predstavitvijo, ki je usmerjena v prihodnost ter reševanje težav, s katerimi se bolnišnica sooča, in zadev, ki so problematične že od nastopa njenega dela kot vršilke dolžnosti, je za STA dejala njegova predsednica sveta zavoda Metka Jelinčič Maraž.

"Zadovoljni smo tudi z usklajenim timom, ki ga trenutno sestavljata z direktorjem in širšo ekipo vodstva," je še povedala predsednica.

Na seji so se seznanili tudi s težavami zaradi odhodov radiologov. Od osmih sta namreč dva že odšla, dva pa sta napovedala odhod v prihodnjih mesecih. "Stanje je zaskrbljujoče, tako da so v bolnišnici že napovedali ukrepanje in prilagoditev dela. Aktivno delajo na pridobivanju zunanjih sodelavcev, bo pa vsekakor nekaj organizacijskih sprememb na tem področju," je povedala Jelinčič Maraž.

Na seji bi morali razpravljati tudi o spremembah statuta zavoda, vendar je bila ta točka umaknjena z dnevnega reda. Ustanovitelj jih je namreč obvestil, da predlog sprememb še ni pripravljen. Točka je tako preložena na naslednjo sejo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija