SEKSATE PREVEČ ALI PREMALO? Kolikokrat bi morali 'skočiti med rjuhe' za srečno zvezo

Trendi

Vprašanje, kako pogosto je potrebno seksati v stalni zvezi, terapevti velikokrat slišijo. Čeprav se večina parov strinja v tem, kako pogosto morajo imeti spolne odnose, se včasih zgodi tudi, da eden od partnerjev meni, da je ta številka premajhna. Čeprav ne obstaja magično število, ki bi določalo idealno količino spolnosti, strokovnjaki menijo, da dovolj seksa vseeno prispeva k sreči in zadovoljstvu v partnerskem odnosu.

Večina strokovnjakov meni, da je idealno, če ima par spolni odnos enkrat na teden – s čimer se strinja tudi večina parov. Vse je sicer odvisno od vaše starosti. Raziskovalni inštitut Kinsey je objavil podatke, kako pogosto bi morali seksati pari iz različnih starostnih skupin. Osebe med 18 in 29 letom starosti bi morale imeti spolne odnose 112-krat na leto, osebe med 30 in 39 letom 86-krat na leto, osebe med 40 in 49 letom pa 69-krat.

V praksi so te številke veliko drugačne. 13 odstotkov poročenih parov seksa le nekajkrat na leto, 45 odstotkov pa nekajkrat na mesec. Spolne odnose trikrat ali štirikrat na teden ima 34 odstotkov parov, še bolj pogosto pa seksa le sedem odstotkov parov. Stres, služba, otroci in obveznosti so dejavniki, ki vplivajo na količino seksa v zvezi. Vsem parom je nekaj povsem normalnega, da z leti količina spolnosti v odnosu upada.

Strokovnjaki pa imajo še en nasvet, kako ugotoviti, ali dovolj seksate. Če ste s partnerjem zadovoljni s svojim spolnim življenjem, potem seksate dovolj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija