SEJA NADZORNEGA SVETA LUKE KOPER PREKLICANA: Vrtijo se imena možnih kandidatov za vodenje družbe

Koper

Za danes popoldne predvidene seje nadzornega sveta Luke Koper ne bo. Kaj so razlogi za preklic seje in kdaj bodo nadzorniki odločali o kandidatih za predsednika in člana uprave, ni jasno. Medtem pa danes zaseda kadrovska komisija nadzornega sveta, ki pretresa imena kandidatov za vodstvo družbe.

Iskanje novega vodstva Luke Koper se je začelo po sporazumnem odhodu tričlanske uprave na čelu z Dimitrijem Zadelom pred mesecem dni, ki ji je mandat uradno prenehal 15. novembra. Prvi luški nadzornik Franci Matoz je kot razlog za razhod z dotedanjo upravo navedel konceptualna razhajanja glede nadaljnje strategije razvoja.

Nadzorniki so na zadnji seji 12. novembra za člana uprave imenovali le Roberta Rožaca, sicer državnega sekretarja za ministrstvu za okolje in prostor, odločitev o predsedniku in preostalem članu uprave pa so prestavili na današnji dan.

Matoz nazadnje ni izključil, da bi lahko izbrali katerega od kandidatov, s katerimi so že v prvo opravili razgovore. Kot je poudaril, pa želijo pred končno odločitvijo imeti širši nabor.

Med možnimi kandidati je v medijih zaokrožil Boštjan Napast, donedavni predsednik uprave Geoplina.

Uprava Luke Koper je sicer po imenovanju Rožaca in ob delavskem direktorju Vojku Rotarju že operativna, vendar si je težko predstavljati, da bi dolgo ostala nepopolna. Že v prihodnjih tednih jo čaka priprava poslovnega načrta družbe za leto 2022.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  25 .11. 2021 ob  10: 30
Še malo pa bo imela Madžarska dostop do morja.
vseved |  24 .11. 2021 ob  18: 22
Po moje so Toninu in Vrtovcu zrasla krila. Janša jima jih bo kmalu pristrigel.
kokodek |  24 .11. 2021 ob  17: 31
luka ne rabi uprave, saj zadostujeta odvetnik in marešalo