ŠE ZADNJI DOGODEK PROJEKTA ECO-SMART: O nevarnostih podnebnih sprememb in njihovih posledicah na ekosistemih

Koper

Partnerji projekta ECO-SMART (Tržišče ekosistemskih storitev za napredno politiko zaščite območij Natura 2000, Program sodelovanja INTERREG V-A Italija-Slovenija 2014-2020) pripravljajo še zadnjega v nizu dogodkov izobraževanja in informiranja deležnikov obmejnih skupnosti Slovenije in Italije, o ekosistemskih storitvah, njihovem ekonomskem vrednotenju in ranljivosti zaradi podnebnih sprememb.

V sklopu tokratnega, zadnjega dogodka partnerjev projekta ECO-SMART, se boste lahko seznanili z ekosistemskimi storitvami in ranljivostjo območij Nature 2000, in sicer Lagune Caorle pri izlivu Tilmenta, delte reke Tilment, območja Valle Vecchia, Zumelle, Valli di Bibione, Cavana pri Tržiču in Naravnega rezervata Škocjanski zatok.

Sodelovali bodo raziskovalci Univerze v Padovi, Univerze v Vidmu in Mediteranskega inštituta za okoljske študije Znanstveno-raziskovalnega središča Koper (ZRS MIOS).

Velik poudarek bo na nevarnostih, ki jih povzročajo podnebne spremembe in njihovih posledicah na ekosistemih, biotski raznovrstnosti ter ekosistemskih storitvah, ki jih zagotavljajo zaščitena sredozemska obalna območja.

Slovenske partnerje bo zastopal dr. Cecil Meulenberg, raziskovalec MIOS ZRS Koper, ki bo predstavil rezultate slovenskega pilotnega primera. Program si lahko ogledate v priloženem vabilu.

Dr. Cecil Meulenberg

Spletni dogodek je brezplačen in bo potekal v sredo, 20. januarja 2021, ob 16. uri preko aplikacije Cisco WebEx v italijanskem, slovenskem in angleškem jeziku (simultano prevajanje preko aplikacije VEASYT). 

Če želite sodelovati na dogodku, pošljite e-poštno sporočilo na naslov: liliana.vizintin@zrs-kp.si  ali tadej.zilic@rrc-kp.si ali se prijavite preko spletne povezave

Deli novico: