ŠE ZADNJE SLOVO OD KRALJICE: Elizabeto II. so pokopali v kapeli svetega Jurija (VIDEO)

Svet

Kraljico Elizabeto II. so pokopali in leži poleg svojega pokojnega moža, vojvode Edinburškega, v spominski kapeli svetega Jurija na gradu Windsor, so zapisali na uradni spletni strani kraljeve družine. Pogreb je v spominski kapeli na windsorskem gradu potekal v ožjem družinskem krogu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Thus it hath pleased Almighty God to take out of this transitory life unto His Divine Mercy the late Most High, Most...

Posted by The Royal Family on Monday, September 19, 2022

V Združenem kraljestvu se je včeraj z državniškim pogrebom, ki se ga je udeležilo več sto tujih voditeljev, sklenilo slovo od nedavno preminule kraljice Elizabete II. Po pogrebnem bogoslužju v Westminstrski opatiji so se ji na ulicah Londona poklonili sto tisoči, pozno popoldne pa so se pogrebne slovesnosti sklenile v spominski kapeli svetega Jurija.

V kapeli na Windsorskem gradu, ki jo kraljeva družina pogosto izbira za poroke, krste in pogrebe, je potekalo pogrebno bogoslužje z okoli 800 udeleženci.

Her Majesty The Queen’s coffin makes its final journey down the Long Walk to Windsor Castle for the Committal Service at St George's Chapel.

Posted by The Royal Family on Monday, September 19, 2022

Ob zaključku so s krste odstranili simbole vladanja - krono, žezlo in vladarsko jabolko - ter jo spustili v družinsko grobnico. Zvečer pa so jo tudi pokopali, preminula kraljica tako leži ob svojem soprogu, starših in sestri.

Kraljica Elizabeta II. je umrla 8. septembra, stara 96 let, nasledil jo je njen sin Charles, zdaj kralj Karel III.

The Queen's Piper plays a lament.

Posted by The Royal Family on Monday, September 19, 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija