SE V PORTOROŽU OBETA SLOVENSKI POLFINALE? Bedene in Rola napredovala, Lipovšek Puches odhaja domov

Piran

Aljaž Bedene in Blaž Rola sta le še korak oddaljena od polfinalnega obračuna na portoroškem challengerju. Oba sta zanesljivo preskočila drugi oviri; Bedene je igralcu iz Indije prepustil zgolj štiri igre, Rola pa je Aldina Šetkića iz Bosne in Hercegovine ugnal s 6:1 in 6:4.

Blaž Rola

Najboljša slovenska tenisača se lahko srečata v soboto zvečer, če bosta danes premagala naslednja tekmeca, ki sta vsaj na papirju precej močnejša kot včerajšnja. Aljaž Bedene, ki je prvi nosilec turnirja, se bo danes po 20. uri zvečer pomeril s Slovakom Lukasom Kleinom, tretjepostavljeni Blaž Rola pa po 18.30 z Rusom Romanom Safiulinom.

Gre za mlada igralca, enaindvajset ter dvaindvajsetletnika, ki sta v življenjski formi. Oba sta namreč prav prejšnji teden dosegla najvišji uvrstitvi v karieri. Klein je na 343. mestu, Safiulin pa na 233.

V podobno vrhunski formi je tudi Blaž Rola. Na zadnjih petih challengerjih se je uvrstil vsaj v četrtfinale, od konca aprila letos pa je bila to njegova petindvajseta zmag ob zgolj devetih porazih. Z uvrstitvijo v četrtfinale Portoroža si je zagotovil najmanj 130. mesto na svetu, kar je skoraj 140 mest višje kot je bil pred štirimi meseci.

Aljaž Bedene

"Čutim, da se približujem tisti formi izpred let, ko sem bil med najboljšimi osemdesetimi igralci na svetu. Seveda pa želim narediti še korak naprej in preseči tiste rezultate iz začetka kariere," je dejal Rola, ki tako visoko na lestvici ATP ni bil že skoraj štiri leta.

Precej boljšo igro kot v sredo je pokazal Aljaž Bedene. Delno zaradi tega, ker je bil tudi tekmec manj vešč in vidno nervozen, hkrati pa tudi zaradi dejstva, ki je Bedene sam omenil, da bo zagotovo napredoval iz dvoboja v dvoboj. Sasikumarja Mukunda iz Indije je ugnal v 56 minutah (6:2, 6:2).

"Precej bolje sem čutil žogo, tako da sem veliko bolj zadovoljen s svojo igro kot včeraj. Pomembno je, da odigram čim več tekem, da jih seveda tudi dobim, saj hočem izboljšati svojo igro na trdih podlagah. Do konca sezone je namreč še precej turnirjev na 'hardih' in tu moja igra ni tako suverena, kot bi si želel," je dejal Bedene, ki se je po dobre pol leta razšel s trenerjem Gorazdom Gavrilovom.

Tomas Lipovšek Puches

V Portorožu Bedeneta spremlja reprezentančni kapetan Miha Mlakar, na odprtem prvenstvu ZDA, ki se bo konec avgusta začel v New Yorku, pa bo zanj skrbel 43-letni Nemec Markus Wislsperger, bivši trener Philippa Kohlschreiberja, ki zdaj vodi rojaka Yannicka Madena

Kot je povedal 30-letni Ljubljančan, bo z Nemcem sodeloval na turnirjih, na katerih bo nastopal tudi Maden in se do konca leta odločil, ali je izbira prava. "Do razhoda z Gorazdom je prišlo na njegovo željo. Rekel je, da želi preživeti več časa doma in da se zadnje čase ni dobro počutil na turnirjih. Sem bil razočaran, ko mi je to povedal, a z Gorazdom ostajava prijatelja in mislim, da se bom še kdaj obrnil nanj za kakšen nasvet."

V tretjem krogu pa se je od Portoroža poslovil argentinski Slovenec in nov slovenski reprezentant Tomas Lipovšek Puches. Po treh gladkih zmagah v kvalifikacijah in uvodnih dveh krogih je moral priznati premoč Rusu Artemu Dubrivniju, ki je slavil s 7:6 (3) in 6:3.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija