SE TUDI VAM VRTI V GLAVI OB POLOŽNICI ZA ELEKTRIKO? Obrtniki obupani, prisiljeni bodo v dvig cen (VIDEO)

Koper

Ali se tudi vam vrti v glavi, ko dobite položnico za elektriko? Obrtnikom je že tako slabo, da razmišljajo o zapiranju dejavnosti. Komaj so šli skozi poletje, še večje vprašanje pa je, kako bodo preživeli zimo.

Belkisa Vukovič je ob odpiranju lokala z zdravimi sladicami zaskrbljeno čakala na reakcije prvih strank. Danes zaskrbljeno čaka vsako novo položnico. Cene sestavin so se zvišale, a ne toliko, kolikor se je podražila elektrika. Kot je dejala, bodo prisiljeni v dvig cen, česar si ne želijo. "Želim obdržati cene, da si vsak lahko privošči zdravo sladico, saj je to najdražja hrana," je pojasnila.

"Jaz ne razumem. Položnice, ki smo jih imeli vse te mesece, so bile približno enake - od 250 do 280 evrov, ker ne porabimo veliko elektrike. Prejšnji mesec, ko smo bili na dopustu, pa smo dobili 430 evrov," je še pojasnila obrtnica.

Začeli so varčevati, izklopili klimatske naprave in se sredi avgusta potili na delovnem mestu. Ne glede na vse to, pa še vedno ne razumejo enačb, ki jih izpostavljajo dobavitelji elektrike. Energetska kriza bo zagotovo verižno negativno vplivala na gospodarstvo.

"Kupna moč bo padla, potrošniki so v krču. Vsi varčujejo za energente, za kurjavo, za preživeti zimo. Tako, da se bo potrošnja začela ustavljati. Iz avtomobilske industrije že beležimo upad naročil. Tudi ljudje, ki so imeli naročene avtomobile, odpovedujejo naročila. Vidimo, da smo pred precej veliko krizo," je dejal predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Koper, Sergej Pinter

Več pa v spodnjem prispevku. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  08 .09. 2022 ob  22: 55
Se naprej naj lizejo rit natu in podpirajo testrikcije rusom pa nam bo se lepse. Banda kriminalska, politiki od kur ca.
Martin Kacur |  07 .09. 2022 ob  07: 48
Pred tremi tedni je bil kilogram sladkorja v Hoferju (25 kg pakirenje) 0,63 € za kilo danes je cena enko pakiranega sladkorja v Agrariji 1,35 €. V Španiji je za kilsko pakiranje potrebno plačat 0,48 €. Poštenega razloga za takšne razlike ni. Ali so vodje nabave totalno nesposobni ali pa nas lupijo kot zajce. Država s svojimi pomočmi samo preliva državni denar v privatne žepe. Nekaj ga bo seveda dobila nazaj kot davek od dobička v naslednjem letu. Me prav zanima koliko trgovcev bo v letošnjem letu poslovalo z izgubo.
Stiv Rivs |  07 .09. 2022 ob  01: 24
-9
Ja ubogi obrtniki, kako jim je hudo.
No sedaj lahko porabijo ves kapital, katerega so desetletja kasirali na račun neplačanih davkov.
Lepo je samo jokat in pričakovat pomoče države, to pomeni pomoč od vseh nas, ki davke plačujemo.
ZigaZois |  07 .09. 2022 ob  00: 56
-3
"Istiano; Elektriko so podražili. Pa to je čudež. Zanimivo, da so jo podražili potem, ko so Golobu zrihtali odpoved. Kdo je že to naredil? Kdo je postavil svoje ljudi v skoraj vseh "elektro distributerjih"?
Glede avtomobilske industrije: Včeraj sem nekje drugje bral, da gre avtomobilski industriji tako dobro, da si upajo kar dvigovati cene z izgovorom pomanjkanja čipov, ki jih imajo v skladišču.
Istriano |  06 .09. 2022 ob  22: 59
-6
Pa so rekli, da bo vse v redu, samo da gre Janša, Ste želeli Goloba, zdaj pa uživajte. Še maske vam nadenejo in boste presrečni.