SE SPET PRIBLIŽUJEMO STROŽJIM UKREPOM? Včeraj število okužb znova poskočilo

Slovenija

V torek so v Sloveniji opravili ob 4816 PCR testov in ob tem potrdili 1034 okužb z novim koronavirusom, je objavila vlada na Twitterju. V bolnišnicah se zdravi 631 covidnih bolnikov, od tega 155 na oddelkih za intenzivno terapijo. Umrli so štirje covidni bolniki. Sedemdnevno povprečje okužb se je zmanjšalo na 706.

V torek je bilo pozitivnih 21,5 odstotka opravljenih PCR testov, sicer pa je bilo opravljenih še 24.995 hitrih antigenskih testov. Odstotek pozitivnih testov je bil v torek nekoliko višji v primerjavi z dnevom poprej, in sicer za 1,2 odstotne točke.

Hospitaliziranih je 18 covidnih bolnikov manj kot dan prej, na intenzivni terapiji se zdravi bolnik manj. V torek je bilo v domačo oskrbo odpuščenih 62 covidnih bolnikov. Umrl pa je en bolnik manj kot v ponedeljek. Sedemdnevno povprečje okužb se je zmanjšalo za 31.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je v Sloveniji trenutno aktivno okuženih 12.176 ljudi.

Glede na 14-dnevno pojavnost okužb (število okužb na 100.000 prebivalcev) je med regijami najvišje uvrščena primorsko-notranjska s 808 okužbami, nad povprečjem Slovenije, ki znaša 575,8, so še savinjska, zasavska, jugovzhodna Slovenija in osrednjeslovenska regija, je pojasnila Maja Bratuša, ki je vodila novinarsko konferenco o covidu-19.

Po sedemdnevni pojavnosti pa je Zasavje na prvem mestu s 336 okužbami, nad povprečjem države, ki znaša 235,3, so še primorsko-notranjska, savinjska, jugovzhodna Slovenija, posavska in koroška regija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija