SE NISTE USPELI UDELEŽITI TEGA VESELEGA DOGODKA V PIRANU? Oglejte si ga tukaj (FOTO)

Piran

Poročali smo že, kako so v piranskem Akvariju z dnevom odprtih vrat obeležili svetovni dan oceanov, ki pa ga je spremljal tudi veseli dogodek.  

Za vse tiste, ki se nam niste uspeli pridružiti pri izpustu glavate karete, objavljamo nekaj fotografij veselega...

Posted by Akvarij Piran on Wednesday, June 12, 2024

Akvarij Piran, ki deluje pod okriljem Centra znanosti Univerze na Primorskem, je v petek ostal brez enega od prebivalcev. Morsko želvo vrste glavata kareta, ki so jo negovali od oktobra lani, so namreč po uspešni rehabilitaciji izpustili v naravno okolje.

Danes so na družbenem omrežju Facebook z vsemi tistimi, ki se niso uspeli pridružiti izpustu glavate karete, objavili nekaj fotografij tega veselega dogodka.

"Hvala vsem, ki ste pospremili želvico pri prvih zamahih v morju po skoraj 8 mesecih bivanja v Akvariju. V času oskrbe je izločila trnek in pridobila dobre 3 kilograme," so zapisali v objavi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  13 .06. 2024 ob  06: 08
Vse lepo in prav. Ampak lahko bi obstajala ena dežurna služba za nasedle morske živali,ki bi delala 24/7 da se jih reši. Namreč kakšen dan nazaj v Izoli je bila pri baru Vitaminček Kareta, sicer poškodovana ampak je bila živa. Kasneje je poginila,ker ljudje namesto da so probali želvo porinit nazaj v morje so jo raje slikali. Preklicali smo celo obalo(nedelja) itak ne dobiš žive duše. Kličeš veterinarja ti praktično reče da ga boli kurac če se mu ne plača,kličes na 112 ti odgovorijo da so obveščeni in da bojo prišli ko bojo lahko, če ne pa jutri( kao naseldnji dan)! Akvarij Piran je itak zaprt. Torej ni praktično nobenega na rapolago ko bi ga potreboval.
Jaz sam in moja žena je nisva uspela spraviti v vodo,bi potreboval še kako moško moč,ampak folk je raje slikal in pametoval kako bi ona potrebovala vitamine itd..! Žalostno je bilo gledat žival kako počasi umira a sam ne moreš nič.