SE NEPOTIZMU PO NOVEM REČE FEMINIZEM? Vodja kabineta ministrstva postala žena koprskega poslanca Tašnerja Vatovca (ANKETA)

Koper

Po družbenih omrežjih je završalo zaradi zaposlitve žene Mateja Tašnerja Vatovca, ki je dobila službo v kabinetu novega ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Prejšnji vladi je bil večkrat s strani opozicije očitan nepotizem, a se pravila očitno spreminjajo. Po mnenju Levice v njihovem primeru ne gre za vprašanje nepotizma, ampak feminizma.

Maja Tašner Vatovec je postala vodja kabineta novega ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki ga vodi Luka Mesec iz stranke Levica. Nenavadno naključje, da je to mesto zasedla ravno žena Mateja Tašnerja Vatovca, poslanca državnega zbora in vodje poslanske skupine Levice, torej stranke, ki je prejšnji vladi očitala kadrovske čistke, pa tudi nepotizem.

A očitno tokrat v primeru Maje Tašner Vatovec po mnenju Levice ne gre za nepotizem, saj so se na očitke na Twitterju odzvali z besedami: "Ne gre za vprašanje nepotizma, ampak feminizma. Maja Tašner Vatovec je dolgoletna aktivna članica in soustanoviteljica stranke, ne pa nekdo, ki bi bil vsiljen od zunaj preko vez. Prav je, da lahko tudi ona dobi priložnost, ne pa da ji to onemogoča status njenega moža."

Odzvali pa so se tudi na omenjenem ministrstvu, kjer pa to konkretno zaposlitev opravičujejo s tem, da gre za zaposlitev na delovnem mestu, ki je vezano na osebno zaupanje funkcionarja, poroča portal Siol, in da je Tašner Vatovčeva že dlje časa aktivna v politiki, bila je tudi podžupanja Mestne občine Koper, še vedno pa je svetnica v taisti občini.

Kakšno pa je vaše mnenje? Presodite sami in odgovorite v spodnji anketi:

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  15 .06. 2022 ob  22: 21
Cel dan si pojem pesem "Mi plešemo", ampak nihče noče plesat!!jQuery112302909776240684432_1655324360741?
Istriano |  15 .06. 2022 ob  13: 41
Tašnerja in njegovo ženo na minimalca!!!
Istriano |  14 .06. 2022 ob  23: 10
15
Preden so bili poslanci Levice prvič izvoljeni v parlamento so se na trgu pred parlamentom drli "poslance na minimalce". Po temu so bili sami izvoljeni in so začeli "papati" in papati ter pozabili na revne, na delavce in tako dalje. Kdo jih bo zdaj odnesel od korita? Ko boste enkrat videli Lukeca, kako ponosno vozi svojega Mercedesa, vam bo vse jasno.
hribi |  14 .06. 2022 ob  20: 20
20
Se en dokaz, da je potrebno samo priti na oblast, da začutiš njene zmožnosti. Ampak to je le začetek. Vsako drevo je pustilo korenine. Nekatere korenine pa so postale gnjile. Srečno socialisti.
zoran13 |  14 .06. 2022 ob  20: 13
11
POVEZANE OSEBE

V Sloveniji kot izgleda so zadeve s povezanimi osebami zelo raznolike in seveda (ne)problematične, a ko se razvijejo v raznorazne družinsko povezane rodbine, problematike nasprotja interesov, člane raznih omrežij, tudi v gospodarstvu, ne glede na podpisane sporazume in korporativne zaveze, potem smo že v problemih, ki se žal ne rešujejo. To velja za zavarovalnice, ko so zaposleni družinski člani, sinovi, hčerke in ostalo sorodstvo, pogostoma na eni zavarovalnici, lahko pa tudi na drugih zavarovalnicah, čeravno etični kodeks zapoveduje, khaj je to status povezanih oseb. Enako je tudi v bančništvu in ostalih finančnih dejavnosti. Še huje je to v gospodarskih družbah, posebej ob obvladovanju deležev družb, ko je nekdo član uprave in v drugi gospodarski družbi, član nadzornega sveta, v neki drugi gospodarski družbi pa je obratno, zato ne čudi, da je korporativno pravo samo mrtva črka na papirju, alias papirnati tiger. Posebej pa so družinske povezave problematične v politiki, glede nasprotja interesov, moralnih in etičnih norm, ki so jih še včeraj zagovarjali, danes jih pa veselo kršijo. Ne glede na strankarsko pripadnost, tukaj pa smo že na področju partitokracije, a o tem kdaj drugič...
racunovodstvo.net/zakonodaja/zddpo/17-clen
data.si/blog/povezane-osebe/
od-p.eu/sorodstveno-povezane-osebe/
Olgo Franco |  14 .06. 2022 ob  19: 15
26
Kar slišim o njej so večinoma negativne izkušnje ljudi, ki so ji zaupali in jo obkrožali…. Vse je le izkoriščala za lastni materialni položaj, kar predstavlja paradoks v programu in načelih levice kot take… slogan je bil: obilje za vse, ne le za peščico… KDO JIM SPLOH ŠE VERJAME?
kokodek |  14 .06. 2022 ob  16: 04
-23
rajši levica kot sdss
galeb |  14 .06. 2022 ob  16: 00
25
Pa saj je bilo že naprej jasno da bodo z levico v vladi problemi. Golob je tuki močno falil to so moje besede zmernega levičarja.
Prč |  14 .06. 2022 ob  15: 21
23
Veselo in strokovno plešite, saj ne boste dolgo. Tako kot ste začeli, zagotovo ne. Ste pravi dokaz, da gre osel več kot enkrat na led.