ŠE NE VESTE, KAJ BOSTE ZA PUSTA? Nič ni lepšega kot rajanje s kostumom izpod vaših lastnih rok

Trendi

Pustni čas je znan po tem, da ljudje na ta dan lahko pozabijo na svojo vsakdanjo rutino ter se prepustijo igrivosti, smehu ter norčavosti. Pustni kostumi so pomemben del pusta, saj omogočajo, da se ljudje vživijo v različne like in vloge. In kar je najboljše, za to ni potrebno zapravljati veliko denarja, saj si lahko pustni kostum z malo truda in domišljije izdelate kar sami doma.

Kostum turista

Vsi, ki radi in veliko potujete, se lahko letos našemite v turista. Za to masko potrebujete torbico, ki si jo pripnete okrog pasu. Pozabiti ne smete tudi na klobuk, sončna očala ter fotoaparat in že ste nared.

Kostum kuharja

Tudi kostum kuharja vam ne bo vzel veliko časa. Potrebujete belo majico in hlače, predpasnik ter kuharsko kapo. Zraven boste potrebovali še plastično skledo ter kuhalnico in že se lahko spremenite v pravega kuharskega mojstra.

Kostum roparja, kavboja ali čarovnice

Če se želite našemiti v roparja, boste potrebovali črtasto majico, črno kapo in rokavice ter vrečo, na katero narišete znak za evro.

Nekateri otroci si za pusta želijo biti kavboji in to željo jim lahko zlahka uresničite. Za to masko potrebujete karirasto srajco, kavbojke in rutico. Klobuk lahko kupite ali naredite iz kartona. Zraven imajo lahko tudi plastično pištolo.

Preprosto lahko naredite tudi kostum za čarovnico. Vse, kar potrebujete, je klobuk, črna majica in krilo ter metlo. Na obraz ne smete pozabiti narisati bradavice, nohte pa pobarvati s črnim lakom.

Kostum grozdja

Tudi kostum grozdja vam ne bo vzel veliko časa. Za kostum potrebujete vijoličaste balone, ki jih napihnete in prilepite na majico. Na glavo pa si zavežete pentljo, ki bo predstavljala pecelj.

Kostum miške

Ta kostum je primeren za male ali velike. Izdelava pa tako preprosta, da se je lahko lotite tudi tik pred zdajci. Sešiti morate rdečo obleko s pikami A kroja. Pod obleko oblečete črno majico in hlače. Rep naredite iz blaga in ga napolnite s polnilom in prišite na zadnjo stran. Ušesa lahko prav tako sešijete iz blaga, nos in brke pa lahko narišete na obraz z barvico za obraz.

Kostum Minionov

Minioni so v zadnjih letih zelo priljubljeni. Če si otrok za pusta želi biti minion, zato ne boste potrebovali veliko časa ali denarja. Vse, kar potrebujete, je rumena majica s kratkimi rokavi in moder kombinezon. Obraz mu s primernimi barvami pobarvate rumeno in namestite velika okrogla očala.

Kostum sove

Za izdelavo kostuma sove potrebujete temno majico, ostanke blaga, iz katerega naredite peresa, karton, škarje in elastiko. Iz ostankov blaga ali starih majic izrežete od 50 do 60 peres in jih zašijete ali z lepilom za blago zalepite na majico. Lepiti ali šivati morate začeti od spodaj navzgor. Iz kartona izrežete masko in luknje za oči ter nanjo nalepite elastiko. Otrok ima lahko pod masko tudi sončna očala.

View this post on Instagram

A post shared by Robert Paris (@rparisjr)

Kostum hobotnice

Za ta kostum potrebujete štiri otroške žabe, majico z dolgimi rokavi in kapo enake barve, elastiko, bel in črn filc ter polnilo. Najprej morate napolniti tri žabe s polnilom in jih prišiti na elastiko oziroma pas. Nato izrežete dva velika kroga belega filca in dva manjša kroga črnega filca za oči in jih prilepite na kapo. Uporabite lahko lepilni trak, ki ne bo poškodoval tkanine, kapo pa bo lahko otrok nosil tudi po koncu pusta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija