SE NE MORETE UBRANITI KOMARJEV? Tu je preprost trik s kavo (VIDEO)

Trendi

S poletnim vremenom je prišla tudi sezona nadležnih komarjev. Če ne veste, kako bi jih odgnali, se lahko poslužite tega preprostega trika s kavo.

Če pijete kavo, nikar ne zavrzite usedline. Če jo zažgete, vam bo to namreč pomagalo pri odganjanju komarjev. Recept je preprost: kar ostane v vaši kavni skodelici oziroma po kuhanju kave, najprej posušite. Nato dajte usedlino na aluminijasto folijo in jo podkurite. Pripravek bo oddajal vonj, ki komarjem nikakor ni po godu.

Te leteče nadloge ne marajo tudi nekaterih drugih vonjev, denimo evkaliptusa, citronke, sivke, rožmarina, cedre, poprove mete, kličkov, cimeta in limonine trave. Zato lahko proti komarjem uporabite tudi eterična olja teh sort. Pazite le, da jih ne nanašate neposredno na kožo, temveč z njimi raje pokapajte kakšno blazinico ali kak drug predmet v vaši bližini. Tako bo vonj po eteričnem olju napolnil prostor.

Če želite te vonjave nanesti na kožo, pa jih prej vselej razredčite. Nekaj kapljic izbranega eteričnega olja kanite denimo v oljčno olje, mešanico pa razpršite po koži. Če ne želite biti preveč mastni, lahko 50 kapljic eteričnega olja kanete v 100 mililitrov 70-odstotnega alkohola. Tudi to mešanico razpršite po telesu in postopek ponavljajte vsaki dve uri.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija