ŠE KAJ PIŠETE NA ROKE? Vse to razkrivajo vaše pisalne poteze

Trendi

Rokopis je unikaten in personaliziran, poleg tega pa je tudi odraz osebnosti in čustev tistega, ki piše. Ko pišete ročno, se vaši možgani lažje povezujejo z vašimi mislimi in čustvi, kar omogoča boljšo kreativnost, hkrati pa tudi pomaga pri spominjanju informacij. Obenem je pisanje na roko prijetno in sproščujoče ter omogoča, da se odmaknete iz digitalnega sveta in se osredotočite na trenutno dejavnost. Kaj vse o človeku pove to, kako velike so črke, kako skupaj ali narazen so besede, kako čitljiva je pisava in druge značilnosti rokopisa, razkriva Reader's Digest.

Kako velike so črke?

Črke močnih osebnosti in ekstrovertiranih posameznikov so praviloma velike ter nasprotno: osebe, ki so sramežljive in vase zaprte, pišejo z majhnimi črkami. Posamezniki, katerih pisava po velikosti ne izstopa, so praviloma komunikativni, dinamični, se zlahka skoncentrirajo na naloge in so vedno osredotočeni na svoje cilje.

Koliko prostora je med besedami?

Ljudje, ki med posamičnimi besedami puščajo veliko prostora, so po naravi neodvisni in cenijo svobodo, tisti, ki besede stiskajo tesno eno ob drugo, pa se veliko bolje znajdejo, kadar so obdani z drugimi, so neredko tudi vsiljivi in ne spoštujejo osebnostnega prostora soljudi.

Kako močno ob podlago pritiskate svinčnik?

Ob podlago tesno pritisnjen svinčnik nakazuje nagnjenost k jezi, zmeren pritisk je znamenje predanosti in zvestobe. Izjemno rahla pisava nakazuje na empatične in čustvene posameznike, ki jim večkrat zmanjka življenjske energije.

Kakšne so vaše pike?

Če pike na i in j postavljate visoko, se ponašate z bujno domišljijo. Pike tik nad črko so značilne za organizirane osebe, ki veliko pozornosti namenjajo podrobnostim. Lahko bi rekli, da so pikolovski. V kolikor vaše pike zanaša nekoliko v levo, radi odlašate z zadevami in če so namesto njih krogci, ste igrive, včasih otročje narave.

Kako čitljiv je vaš podpis?

Čitljiv podpis, ki ga brez težav prebere vsak, je znak visoke samozavesti in zaupanja vase ter v svoje sposobnosti. Nečitljiv podpis je na drugi strani značilen za osebe, ki cenijo zasebnost in so malo skrivnostne.

V katero smer se nagiba pisava?

Pisava, pri kateri se črke nagibajo v desno, je značilna za družabne posameznike, ki z lahkoto sodelujejo z drugimi ter radi srečujejo nove ljudi. Ter nasprotno: če se črke nagibajo v levo, tisti, ki piše, ceni zasebnost in se bolj, kot v dogajanje v okolici, poglablja vase ter v svoje občutke.

Kakšni so vaši T-ji?

Oblika črke T veliko pove. V kolikor je vodoravna črta postavljena nizko na navpični, gre za odločno in včasih že kar trmasto osebo. T-ji, pri katerih je vodoravna črta visoko na navpični, pa nakazujejo nekoga, ki ima visoke življenjske cilje, je strog in neprizanesljiv do drugih ter zlasti do sebe.

Kakšne zavoje imajo vaši L-ji in E-ji?

Široke zanke na teh črkah nakazujejo osebo, ki je sproščena in spontana, ozke, na nekoga, ki ne pozna svoje prave vrednosti in sam sebe omejuje.

So črke koničaste ali zaobljene?

Koničaste črke so znak inteligence, pa tudi zadržane agresije. Zaobljena pisava nakazuje na kreativnost in umetniške sposobnosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija