ŠE JE ČAS: Koprska občina podaljšala rok za oddajo predlogov (VIDEO)

Koper

Mestna občina Koper je podaljšala rok za oddajo predlogov projektov participativnega proračuna. Občanke in občani, ki bi še želeli soodločati o porabi proračunskih sredstev, bodo lahko v okviru projekta Predlagam – odločam/Propongo – decido svoje predloge oddali do vključno četrtka, 23. maja.

Mestna občina Koper (MOK) želi vsem občankam in občanom, ki bi želeli soodločati o porabi proračunskih sredstev, a zaradi prvomajskih praznikov in dopustov niso imeli dovolj časa za razmislek o potencialnih projektih, s katerimi bi dosegli višjo kakovost življenja v skupnosti, omogočiti dovolj časa za oddajo predlogov participativnega proračuna. Rok za oddajo predlogov se bo tako iztekel v četrtek, 23. maja, ob polnoči.

????Dodaten teden za oddajanje predlogov‼️ ????????danes sem se na Škofijah srečal z Urško, ki je v okviru našega participativnega proračuna predlagala ureditev pumptracka v njenem kraju. Povedala mi je, da ima dobro idejo tudi za letošnji projekt Predlagam – odločam in da je vesela, da je sam postopek oddajanja predlogov na strani predlagamodlocam.koper.si tako enostaven. ✅ ????Seveda pa svoj predlog lahko oddate tudi tisti, ki niste vešči računalnikov, in sicer tako, da v času uradnih ur pomoč poiščete na občinskem vložišču ali na sedežu krajevne skupnosti.???? ????Ker ste si med letošnjimi prvomajskimi prazniki nekateri vzeli kar dober teden dopusta in ta čas namenili predvsem svojim najbližjim, sem se odločil, da za en teden podaljšam tudi čas, ki ga boste namenili svoji skupnosti. ✅ ????Rok za oddajo predlogov se bo tako iztekel 23. maja in prepričan sem, da boste ta dodaten čas dobro izkoristili ter tudi letos predlagali odlične projekte. Kdo ve, morda bodo občanke in občani podprli prav vašo idejo in se bo prav vaš projekt pridružil 140, ki smo jih doslej že izvedli v okviru participativnega proračuna.???? Hvala vsem, ki ste do danes že oddali 47 različnih predlogov, in tistim, ki jih še boste v prihodnjem tednu.❤️ #Koper #MOM #participativni #predlagamodlocam

Posted by Aleš Bržan on Monday, May 13, 2024

Projektne predloge lahko oddajo občanke in občani s stalnim prebivališčem v Mestni občini Koper, in sicer na spletni strani https://predlagamodlocam.koper.si/ z digitalnim certifikatom ali osebno v vložišču Mestne občine Koper oziroma na sedežu krajevne skupnosti. Lokacije za oddajo projektnih predlogov si lahko ogledate na spletni povezavi.

Vse pravočasno prispele predloge bo preučila komisija za participativni proračun v sodelovanju s strokovnimi službami MOK in tiste, ki ustrezajo predpisanim pogojem, junija dala na glasovanje. Občanke in občani bodo tako imeli že četrtič možnost podati svoje projektne predloge in zamisli ter odločati o načinu razporejanja in porabe 960.000 evrov v letih 2025 ter 2026.