ŠE ENA ZASTRUPITEV MED DRUŽENJEM: 'Nasrkali' tudi zaradi kršenja protikoronskih ukrepov

Kronika

V bivaku planinskega društva v Lepeni so se v noči na soboto štiri osebe lažje zastrupile z ogljikovim monoksidom. Kot so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, so na plinskem gorilniku talili sneg in prišlo je do pomanjkanja kisika. Končali so v bolnišnici, trije pa tudi v postopku zaradi kršenja protikoronskih ukrepov.

O lažji zastrupitvi četverice z ogljikovim monoksidom so policiste obvestili iz Zdravstvenega doma Tolmin, kjer so moškima, starima 54 in 39 let, ter ženskama, starima 32 in 33 let, malo po polnoči pomagali pri lažji zastrupitvi z ogljikovim monoksidom.

Zdravniško pomoč v tolminskem zdravstvenem domu so poiskali sami, nato pa so jih odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Po nudeni pomoči so jih že v sobotnih jutranjih urah odpustili iz bolnišnice.

Policija je o dogodku obvestila pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici, policisti pa bodo zoper tri osebe uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil zakona o nalezljivih boleznih in prepovedi prehajanja občinskih meja. Ženski namreč živita na območju kranjske policijske uprave, 54-letni moški pa na območju ljubljanske.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija