ŠE ENA SMRTNA ŽRTEV NAŠIH CEST: Umrl zaradi 'serije osnovnih napak'

Kronika

Umrl je povzročitelj prometne nesreče, ki se je zgodila 11. aprila na območju Žirov, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj. Voznik avtomobila je tedaj zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in trčil v nasproti vozeči kombi. Sedaj je v zdravstveni ustanovi podlegel posledicam nesreče.

Kot so po nesreči opozorili policisti, trčenje sicer ni bilo silovito, do nesreče in njenih tragičnih posledic pa je vodila serija osnovnih napak. Voznik ni prilagodil hitrosti razmeram, ki jih je narekovala mokra cesta. Na vozilu so bile nameščene stare pnevmatike, in sicer na eni osi letnik 2007, na drugi pa letnik 2008, ki ne bi zagotavljale več ustreznega oprijema niti na suhi cesti.

Poleg tega voznik ni uporabljal varnostnega pasu in ga je v trčenju vrglo iz vozila. Okoliščine so pokazale, da bi lahko pripet varnostni pas voznika obvaroval pred hujšimi poškodbami. Voznika so gasilci kot prvi posredovalci in reševalci zaradi hujših poškodb oživljali že na kraju dogodka. Vendar je kasneje v zdravstveni ustanovi poškodbam podlegel.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija