ŠE ENA NALOŽBA BEZOSA? Vložil naj bi v start-up, ki želi zaustaviti staranje

Svet

V Cambridgeu je bil odprt raziskovalni laboratorij skrivnostnega start-upa, ki si prizadeva najti tehnologijo, s katero bi lahko podaljšali življenjsko dobo. Podprl naj bi ga tudi Jeff Bezos.

MIT Technology Review navaja, da start-up Altos Labs poskuša pritegniti strokovnjake in jim ponuja letno plačo v višini približno milijon dolarjev. Znanstveniki, ki se pridružijo podjetju, naj bi raziskali, kako se celice starajo in kaj bi lahko storili, da bi ta proces obrnili.

Njihov cilj je izumiti tehnologijo, ki bi lahko pomladila celice živalskega tkiva, kar bi vodilo v daljšo življenjsko dobo. Raziskovalna središča naj bi odprli še na Japonskem in v San Franciscu

Jeff Bezos

To področje znanosti je že pritegnilo milijarderje, med drugim soustanovitelja Googla Larryja Pagea in soustanovitelja PayPala Petra Thiela, ki je financiral podjetje s sedežem v San Franciscu, imenovano Unity Biotechnology.

Kot še poroča MIT Technology Review, je Altos Labs že dobil podporo Yurija Milnerja in Jeffa Bezosa. Medtem ko se Bezosova pisarna na zahteve revije po komentarju ni odzvala, pa je rusko-izraelski milijarder Milner prek tiskovnega predstavnika potrdil, da je vložil v to podjetje.

Bezos, ustanovitelj in izvršni predsednik Amazona ter drugi najbogatejši Zemljan, je denar vložil tudi v podjetje Biotehnology Unity, katere namen je "podaljšati obdobje, v katerem je človek neobremenjen z boleznimi, ki se pojavijo zaradi staranja". Po poročanju MIT Technology Reviewa pa naj bi Altos Labs od ustanovitve konec lanskega leta zbral najmanj 270 milijonov dolarjev.

Svetovni trg tehnologij proti staranju naj bi do leta 2024 presegel 271 milijard dolarjev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija