ŠE EN REFERENDUM O BREXITU? Pod peticijo se je podpisalo več kot milijon ljudi

Svet

Britanski poslanci iz različnih političnih strank so včeraj v uradu britanske premierke Therese May vložili peticijo za izvedbo drugega referenduma o brexitu, pod katero se je podpisalo več kot milijon ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Želimo zagotoviti, da bi imeli Britanci besedo o možnostih, ki jih imamo," je povedala poslanka iz vrst premierkinih konservativcev Justine Greening. Ta je skupaj z laburistom Chuko Umunno, vodjo liberalnih demokratov Vinceom Cablom in poslanko zelenih Caroline Lucas vložila peticijo, ki jo je organiziral časnik The Independent. Poslanec opozicijskih laburistov Umunna pa je ob tem na Twitterju zapisal, da "nihče ni glasoval za to zmedo". Zato je potreben referendum, na katerem se bo možno odločiti za obstanek Velike Britanije v EU.

Mayeva je sicer že pred tem znova zavrnila možnost drugega referenduma, češ da je javnost že povedala svoje mnenje o tem, ali naj Otok zapusti EU, ko je leta 2016 na referendumu 52 odstotkov udeležencev izbralo izstop. "Ljudje govorijo o drugem referendumu, pa še rezultatov prvega nismo izpolnili," je dejala danes na televiziji ITV. V bližini njenega urada so se medtem zbrali nasprotniki brexita, v bližini parlamenta pa njegovi zagovorniki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija