ŠE EN INCIDENT Z MEDVEDOM: Napadel sredi mesta, dve osebi poškodovani (VIDEO)

Svet

Po incidentu na Slovaškem, v katerem je umrla pohodnica, ki je bežala pred medvedom, tamkajšnja policija poroča o novem incidentu. Tokrat je medved napadel dva prebivalca v slovaškem mestu Liptovsky Mikulaš.

Dve osebi sta hospitalizirani, saj ju je na ulicah mesta Liptovsky Mikulaš na severovzhodu države v nedeljo napadel medved. Posnetki kažejo, kako se je medved sprehajal po ulicah mesta, nato pa napadel 72-letnega sprehajalca in ga poškodoval po glavi. Med napadom je 49-letna ženska utrpela hujše poškodbe rame, poroča 24ur.com.

Napad medveda je potrdila tudi lokalna policija, ki je s pomočjo vozil pregnala medveda iz mesta. Še en incident z medvedom na Slovaškem se je zgodil v petek zvečer, ko je medved presenetil dva beloruska pohodnika med pohodom v gozdu. 31-letnica se je pognala v beg, a je pri tem padla in se skotalila čez strmo pobočje, kar je bilo zanjo usodno. Njen spremljevalec je uspel zbežati v drugo smer in je ostal nepoškodovan.

Po ocenah oblasti je na Slovaškem okoli 1200 medvedov, ki trenutno uživajo status zaščitene živali. Odstrel medvedov je dovoljen le v izrednih razmerah. Kljub večji zaščiti pa so se medvedi znova močno razširili na območju Karpatov, kar vodi v večje število srečanj med medvedi in ljudmi.

Zadnji smrtonosni napad na človeka na Slovaškem zabeležen leta 2021.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija