SE BO VLADA DRŽALA NAČRTA IN ZNOVA ZAPRLA ŠOLE IN VRTCE? NIJZ ima predlog

Koper

Vlada na sinočnjii seji ni sprejela dokončne odločitve glede tega, kako bo prihodnji teden potekal pouk v osnovnih šolah. Razpravo bodo nadaljevali v danes. Ta teden otroci prvega triletja obiskujejo pouk v šolah v devetih od 12 statističnih regij, ki so bile glede na epidemiološke podatke na rdečem seznamu, v črno fazo pa sta po novem nazadovali obalno-kraška in zasavska regija.

Glede na prilagojeni načrt sproščanja protikoronskih ukrepov, ki ga je v začetku meseca določila vlada, so slovenske regije v različnih fazah sproščanja ukrepov. Ta teden otroci prvega triletja obiskujejo pouk v šolah v devetih od 12 statističnih regij, ki so bile glede na epidemiološke podatke na rdečem seznamu.

Jugovzhodna, goriška in posavska regija šol še niso odprle, vrtci pa nudijo le nujno varstvo, saj so glede na epidemiološko sliko v črni fazi. Dodatno so se razmere poslabšale še v zasavski in obalno-kraški regiji, zato je vlada že odločila, da se bodo tam znova zaprle nenujne trgovine in kulturne ustanove. Ali se bo odločila tudi za vnovično zaprtje šol, pa je še pod vprašajem.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je sicer vladi v enem od mnenj svetoval, naj, če bo potrebno zaostrovanje ukrepov, najprej zapre druge možne lokacije prenosa okužb, ne pa šol in vrtcev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija