SE BO MATIĆEVA UPRAVA MORALA OBRISATI POD NOSOM? Sodišče zavrglo tožbo proti Luki Koper

Koper

Koprsko sodišče je zavrglo tožbo nekdanje uprave Luke Koper na čelu z Dragom Matićem, ki je podjetje tožila zaradi krivdnega odpoklica z vrha podjetja, danes poročajo Primorske novice. Sodišče je sklenilo, da tožniki nimajo pravnega interesa, ti pa so se zdaj pritožili na višje sodišče.

Sodišče je v sklepu, izdanem 20. julija, sklenilo, da nekdanji člani uprave Luke Koper Drago Matić, Andraž Novak in Irena Vincek nimajo pravnega interesa, da bi tožili za ničnost sklepa nazornega sveta o odpoklicu, ker se na nekdanje funkcije predsednika in članov uprave ne morejo vrniti.

Njihov odvetnik Denis Kostrevc pravi, da sklepa sodišča ne želijo komentirati, dokler ne bo odločeno o njihovi pritožbi. "Tožniki pričakujejo, da jim bodo sodišča zagotovila uresničitev ustavne pravice do učinkovitega sodnega varstva ter omogočila vsebinsko presojo zakonitosti sklepov o odpoklicu," so besede Kostrevca povzeli v časniku.

Nadzorni svet Luke Koper je vse tri člane krivdno razrešil konec decembra 2017. Največji kamen spotike naj bi bilo (ne)reševanje problematike delavcev IPS. Postopek na okrožnem sodišču se je letos začel tri leta po vloženi tožbi.

Tožniki so sicer vložili tožbo tudi na delovno sodišče, kjer pa zadeva miruje, dokler ne bo rešen gospodarski spor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija