SBI V PRODAJO NEPREMIČNIN V ANKARANU: Denar bo sicer dobilo resorno ministrstvo, koliko si obetajo?

Izola

Splošna bolnišnica Izola bo sredi maja izvedla dražbe več nepremičnin v svoji lasti. Skupna izklicna cena vseh znaša 596.000 evrov. Gre za nepremičnine v Ankaranu, ki so bile v preteklosti namenjene za delovanje bolnišničnih in servisnih dejavnosti ter nastanitev zaposlenih, katerih upravljavec je bolnišnica, deloma pa so že v zasebni lasti.

Stavbe so bile zgrajene v letih 1892 ter 1910 in so v zelo slabem stanju, potrebne celovite prenove. Splošna bolnišnica Izola kot upravljavec navedenih nepremičnin ne potrebuje za izvajanje svoje dejavnosti, zato v skladu z določbami zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti vodi postopek njihove prodaje, so pojasnili.

Rok za oddajo prijavo na javno dražbo in vplačilo varščine je 6. maj. V izolski bolnišnici sicer glede na izkazan začetni interes potencialnih kupcev upajo, da bo končna kupnina višja od izklicne cene.

Kot so dodali, pa je lastnik nepremičnin za prodajo država. Ministrstvo za zdravje je resorno ministrstvo, ki pokriva področje javnih zdravstvenih zavodov, katerih ustanovitelj je Republika Slovenija, zato so sredstva od prodaje nepremičnin in opreme, katerih upravljavec ne potrebuje za izvajanje javne zdravstvene službe, skladno z zakonom vir posebnega računa – podračuna sklada ministrstva za zdravje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija