SB IZOLA NEKOLIKO ZMANJŠALA IZGUBO: Začrtanega programa niso uspeli izpolniti

Izola

Izolska bolnišnica je v zadnjih treh mesecih zmanjšala nastalo izgubo za 200.000 evrov, je v izjavi po seji sveta zavoda povedal direktor bolnišnice Radivoj Nardin. V začetku leta je znašala 1,8 milijona evrov, zanjo pa je po direktorjevih besedah kriv izpad dela in prihodkov zaradi epidemije covida-19.

V minulem letu v izolski bolnišnici niso uspeli izpolniti začrtanega programa dela, zdravstvena zavarovalnica pa plača le opravljeno delo. K nekoliko slabšemu poslovnemu rezultatu v letošnjem letu pa so po Nardinovih navedbah delno pripomogle tudi nekatere investicije, ki so jih izvedli.

Od 9. septembra je v izolski bolnišnici ponovno odprt covidni oddelek, zato bo ponovno prihajalo do podaljševanja čakalnih dob na različnih bolnišničnih oddelkih. Krivdo za tako stanje direktor pripisuje dejstvu, da bodo morali na covidni oddelek premeščati ljudi iz drugih oddelkov, kjer bodo zato lahko opravili manj dela.

V tem trenutku imajo na covidnem oddelku na razpolago 20 postelj, ta teden so odprli še intenzivni covidni oddelek s štirimi posteljami.

Delno pa bo daljše čakalne vrste povzročalo zbolevanje zaposlenih, saj se s povečanjem bolezni v okolici lahko novi koronavirus mimogrede kljub vsem varovalnim ukrepom zanese tudi v bolnišnico. Nardin je povedal še, da je sicer proti covidu-19 cepljenih okoli 75 odstotkov vsega bolnišničnega osebja, v zadnjih dneh pa se zanimanje za cepljenje na tem območju povečuje, kar bo posledično prineslo verjetno višjo precepljenost tudi med zaposlenimi v izolski bolnišnici.

"Zelo se pozna odlična precepljenost v domovih za ostarele, saj smo do sedaj sprejeli le enega bolnika in to necepljenega. Pred cepljenjem je bila tudi starost bolnikov bistveno višja, čez 70 let, sedaj je ta upadla in znaša okrog 60 let. Najmlajši bolnik, ki smo ga zdravili na covidnem oddelku, je star 41 let," je še povedal Nardin.

Na včerajšnji seji sveta zavoda so sicer največ časa porabili za pojasnjevanje vpliva trenutnih razmer na poslovanje bolnišnice. "Z zmanjšanjem izgube v zadnjih treh mesecih smo dokazali, da lahko dobro poslujemo v normalnih razmerah, v času epidemije pa ne, saj so pogoji dela popolnoma drugačni," je še dejal direktor izolske bolnišnice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija