SB IZOLA IMA NOVEGA STROKOVNEGA DIREKTORJA: Med prioritetami zadržati kvaliteten kader

Izola

Svet Splošne bolnišnice Izola je na današnji seji za novega strokovnega direktorja bolnišnice za štiriletno obdobje potrdil Dušana Deisingerja, ki je zadnje leto in pol to funkcijo opravljal kot vršilec dolžnosti. Deisinger, ki je bil sicer edini kandidat, je med svojimi prioritetami izpostavil načrtovanje oz. zadržanje perspektivnih kadrov.

Kot je povedal ob robu seje, si Deisinger želi, da bi tudi edukacijo teh kadrov po možnosti izvajali znotraj bolnišnice, saj jih je na ta način lažje vklopiti v delo zavoda.

"Ker smo postali bolnišnica, ki ima že nek svoj ugled, je s kadri nekoliko lažje," je priznal novi strokovni direktor. Tako se jim zadnja leta celo dogaja, da na določenih področjih lahko že tudi nekoliko izbirajo med kandidati.

Poleg pridobivanja ustreznega zdravniškega kadra pa je Deisinger napovedal še, da bo pomagal tudi pri zadržanju negovalnega in drugega osebja, kolikor bo to potrebno.

Sicer se je svet zavoda danes med drugim seznanil tudi s poročilom o poslovanju in realizacijo delovnega programa za obdobje januar-oktober 2019. Kot je pojasnila predsednica sveta zavoda Maja Praček, bolnišnica leto zaključuje v dobri kondiciji, sploh glede razmer na področju financiranja zdravstva.

Bolnišnica tako še vedno izkazuje presežek prihodkov nad odhodki, in sicer v višini okoli 131.000 evrov "in nekih večjih presenečenj zdaj v zadnjih dveh mesecih ne bi smelo biti". Sprva načrtovanega presežka sicer ne bodo realizirali.

Medtem realizacija programa, zlasti pri določenih ambulantnih in tudi operativnih posegih, malenkostno odstopa od načrtov. To je Pračkova pripisala dejstvu, da je bilo lani dodatno stimulirano preseganje programov, letos pa je bila zato v samem izhodišču realizacija višja.

Radivoj Nardin

Med prihajajočimi izzivi je Pračkova izpostavila ohranjanje dostopnosti do bolnišničnih storitev ter stabilnost poslovanja, saj med drugim prihaja do novih dvigov plačnih razredov, "kar se bo gotovo poznalo potem pri celoletnem poslovanju naslednje leto".

Tudi direktor SBI Radivoj Nardin je iztekajoče se leto ocenil kot uspešno, pri čemer je poleg financ izpostavil tudi opravljene naložbe in strokovni razvoj. Ob tem bodo v letu 2020 začeli tudi nekatere projekti, kot sta ureditev in premestitev radiološke dejavnosti ter izgradnja hemodialize.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija