SANDERS POSTAL SPLETNA ZVEZDA: Fotografija se v različnih izvedbah pojavlja povsod

Svet

Ameriški senator iz Vermonta Bernie Sanders je nehote postal glavna zvezda inavguracije predsednika Joeja Bidna na družbenih omrežjih, kjer kroži njegova fotografija, ko sedi na stolu z masko in prekrižanimi rokami, odetimi v domače pletene rokavice. Fotografija se v različnih izvedbah pojavlja povsod, Sanders na inavguraciji pa je postal meme.

Bernie Sanders

Ameriški komik Steven Colbert se je pošalil, da je 79-letni Sanders prišel na inavguracijo podoben odvetniku po službeni dolžnosti za revne.

Na Sandersovo pojasnilo, da je v Vermontu pač mrzlo in se zna pripraviti na zimo, je Colbert dejal, da je očitno pozabil na "zgornji odstotek" telesa, saj plešaste glave ni pokril s kapo. Sanders je znan po kritikah neenakosti v ZDA, kjer odstotek najbogatejših obvladuje večino premoženja države.

"Veste, mi v Vermontu se toplo oblačimo, ker poznamo mraz in nam je bolj kot moda pomembno to, da nam je toplo," je za televizijo CBS dejal Sanders, potem ko je s svojim videzom vzbudil veliko pozornost.

Največ pozornosti so pritegnile ogromne pletene rokavice, ki mu jih je izdelala osnovnošolska učiteljica v Vermontu iz reciklirane volne.

"V veliko čast mi je, da jih je nosil na inavguraciji. Všeč mi je, da jih ima rad in jih nosi," je za lokalno televizijo v Vermontu izjavila učiteljica Jen Ellis, ki Sandersa doslej ni še nikoli srečala. Rokavice mu je podarila njena hči.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  22 .01. 2021 ob  14: 35
@vseved, izjemen politik z veliko socialnega občutka. Ampak ti itak ne razumeš tega.
vseved |  22 .01. 2021 ob  13: 58
-2
Kakšna zvezda ! Fosil.