SANACIJO KINETE V SEMEDELI ZAČASNO PREKINILA NEPRIČAKOVANA NAJDBA: Lahko bi bilo zelo nevarno!

Koper

V Kopru, natančneje v Semedeli, potekajo sanacijska dela počene kanalizacijske cevi. Ta pa so bila včeraj začasno ustavljena zaradi nepričakovanega in nevarnega odkritja delavcev.

Ob 8.18 zjutraj je bilo na gradbišču v semedelskem mandraču najdeno neeksplodirano ubojno sredstvo. Delavcem sta na pomoč priskočila pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) Severnoprimorske regije. Topovsko granato francoske izdelave iz 2. svetovne vojne, 120 mm kalibra, sta prevzela in jo prepeljala v ustrezno skladišče, je poročala uprava za zaščito in reševanje. 

V zvezi z dogodkom smo kontaktirali tudi Policijsko upravo (PU) Koper. Potrdili so, da so včeraj ob 8.19 prejeli klic delavcev Cestnega podjetja Koper (CPK), ki so ob čiščenju fekalij naleteli na granato. Poročali so o približno 40 centimerov velikem kovinskem predmetu, zapičenem v zemljo.

Policija je območje zavarovala do prihoda pirotehnikov. Ti so potrdili, da gre res za granato francoskega izvora iz časa 2. svetovne vojne, težko kar 20,35 kilogramov. Najden predmet so nato ustrezno odstranili in prepeljali v skladišče, so nam še pojasnili na PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija