SAMOPLAČNIŠKO TESTIRANJE V KOPRU: Zanimanja kar nekaj, cena 110 evrov

Koper

Od sredine maja so tudi v Kopru na voljo samoplačniški testi na SARS-CoV-2, ki jih izvajajo v zdravstvenem domu na Bonifiki. Tam dnevno sprejmejo okoli pet ljudi, ki potrebujejo potrdilo, da niso okuženi z novim koronavirusom.

Na samoplačniško testiranje se je treba predhodno naročiti, nato vam dodelijo termin. Potrdilo sledi dvanajst ur po odvzemu brisa. Postopek poteka enako kot pri testiranju tistih, ki kažejo simptome novega koronavirusa in jih na odvzem brisa pošlje zdravnik.

Kot nam je zaupala strokovna direktorica koprskega zdravstvenega doma Ljubica Kolander Bizjak, je zanimanja za samoplačniški test kar nekaj, tako beležijo okoli pet testiranih na dan. Med njimi so tudi otroci, večina pa jih potrebuje dokazilo o neokuženosti zaradi potovanja v tujino. Na primer za pot v Avstrijo je to trenutno še potrebno.

Zaenkrat v koprskem zdravstvenem domu niso zabeležili nobenega pozitivnega rezultata samoplačniškega testa, cena katerega je v Kopru sicer višja kot v Ljubljani in znaša 110 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija