SAMO EN DAN JE TRAJALO VESELJE: Vandali s soljo poškodovali drsališče v Sežani (VIDEO)

Kronika

Samo en dan je trajalo veselje sežanskih in okoliških otrok na tamkajšnjem drsališču, ki so ga otvorili v ponedeljek. Nanj so se namreč spravili vandali in ga poškodovali s soljo. Drsališče so morali zapreti, saj ni varno za uporabo. Občani so zgroženi, prav tako pa tudi organizatorji, ki so zadevo hitro sanirali. Drsališče je v četrtek popoldne že normalno obratovalo. Kako pa bodo nadalje preprečili takšne incidente?

Vandalizem v Sežani je poteptal uspešen vstop v praznični december. Vandali, zaenkrat še neznanci, so uničili drsališče tako, da so posuli sol na ledeno ploskev, ta pa se je začela taliti. Domačini so zgroženi. Takole so komentirali:

"To je katastrofa, z eno besedo. Petkrat sem morala prebrati, da sem se prepričala, da se je to res zgodilo."

"To je ena taka stvar, ki se je verjetno vsi ustrašimo."

"Res ne vem, zakaj koga moti."

"Zelo žalostno, ker je namenjeno predvsem otrokom. Ne vem, kdo bi hotel kaj takšnega uničiti."

Incident strogo obsojajo tudi organizatorji, pove župan Andrej Sila. "Se nam res zdi skrajno nizkotno, da otrokom uničiš veselje. In še v tem, za nekatere najbolj čudovitem delu leta. Bolj kot vandalizem bi to poimenoval kretenizem. Ker smo res zgroženi in ne znamo si razložiti vzroka za to dejanje."

Drsališče so morali začasno zapreti, saj bi bila uporaba lahko zelo nevarna. "Sol je razjela led in ustvarile so se luknje na drsališču. Slednje lahko povzroči to, da otrok nehote, pač poln pričakovanja, naleti na luknjo, pade, se poškoduje. Da ne razmišljamo o hujših posledicah," doda Sila.

V Sežani večjih težav z vandalizmom doslej niso imeli, so pa res pred časom nepridipravi razrezali trampoline na novem športnem igrišču. Incident na drsališču zdaj obravnava še policija. "Zadeva je prijavljena tudi policiji. Nenazadnje gre, po naši oceni, tudi za povzročanje splošne nevarnosti," pojasni Župan občine sežana.

In kakšne so rešitve? Župan napoveduje uvedbo videonadzora na javnih površinah. "Trenutno ne vidimo druge možnosti, kot to, da postavimo videonadzor. Predvsem pa smo tudi v dogovoru s policijo in našim mestnim redarstvom, da se nekoliko bolj poostreno vrši nadzor nad tem delom Sežane."

Storilca bo sicer težko najti, je realen župan, a dodaja, če ga najdejo, bodo zoper njega tudi ustrezno ukrepali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  08 .12. 2023 ob  08: 35
-2
Po njihovem se je nekdo pripeljal v kombiju s 100kg soli?
Pjero Panin |  07 .12. 2023 ob  20: 21
Zakaj bi pol clovk sploh vlagu v jawnu dwobru