SAGA OKOLI KOPRSKEGA OGNJEMETA SE NADALJUJE: Zdaj se je oglasil še Popovič, odgovorite na anketo

Koper

Saga okoli koprskega novoletnega ognjemeta se, kot kaže, še ni zaključila. Zdaj se je oglasil še Boris Popovič, ki je pojasnil, zakaj je sprejel odločitev, da letos na najdaljšo noč v letu v Kopru ne bo ognjemeta. Kot je dejal, ni želel občini narediti nepotrebnih dodatnih stroškov, a istočasno pravi, da bi bil ognjemet ob njegovi zmagi še večji in še bolj veličasten kot tisti ob otvoritvi koprskega olimpijskega bazena.

Poročali smo že, da je portal Pes, moj prijatelj objavil novico, da je novoizvoljeni župan Kopra Aleš Bržan izpolnil predvolilno obljubo, da letos v največji obalni občini ne bo ognjemeta, a so nato na Mestni občini Koper za Primorske novice pojasnili, da je odločitev sprejel že Boris Popovič, in sicer kmalu po 16. novembru.

Popovič za ognjemete, Bržan proti 

Svojo odločitev je Popovič sedaj tudi pojasnil. Dejal je, da je Bržan med kampanjo večkrat povedal, da je proti ognjemetom in jih namerava ukiniti. Zato se je po njegovih besedah Popovič odločil, da občini ne bo delal nepotrebnih stroškov in preventivno ni podpisal pogodbe z izvajalcem ognjemeta, v kolikor bi na volitvah zmagal Bržan, kar se je na koncu tudi zgodilo. Ob tem je še dodal, da če bi zmagal on, bi novoletni ognjemet bil še večji in še bolj veličasten, kot je bil ob otvoritvi koprskega olimpijskega bazena.

Tako bo, kot kaže, letos ognjemet na Obali le v Portorožu, ki ga že tradicionalno pripravljajo na novega leta dan.

Poslanka pobuda za prepoved prodaje in uporabe pirotehničnih izdelkov

Medtem pa je primorska poslanka Meira Hot ta mesec vložila poslansko pobudo za spremembo zakonodaje, ki bi prepovedala prodajo, preprodajo in uporabo pirotehničnih izdelkov. V njej je zapisala, da ne samo, da ustvarjajo hrup in razsvetlijo nebo, ampak ustvarjajo tudi nevarnost fizičnih poškodb oseb, trpljenje živali in nenazadnje strahu ljudi, ki ne uporabljajo pirotehnike.

Po njenem mnenju bi s prepovedjo preprečili hude posledice, ki jih pirotehnični izdelki povzročajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
- |  28 .12. 2018 ob  08: 53
Jurij, ti si pa res pravi jure.
vseved |  27 .12. 2018 ob  15: 56
11
@ Koprčan, sem proti ognjemetu. Sem pa tudi proti lažnim objavam . Kar se pa pobiranja pasjih iztebkov tiče sprehodi po Kopru, Ankaranu,Izoli,... poglej malo okoli okoli sebe .Vse povsod polno pasjih iztrebkov . Kje so skrbni lastniki? Imate tudi doma vse posrano in poscano?
Koprčan |  27 .12. 2018 ob  08: 14
24
Jurij še tebe naj poberejo zraven. Tisti ki ne pobirajo so itak za pirotehniko. Skrbni lastniki pobirajo in so proti.
sim |  27 .12. 2018 ob  01: 19
68
Od majhnega imam rad pirotehniko. A letos se ji bom odpovedal v prid vsem živalim.
vseved |  26 .12. 2018 ob  22: 38
tisti ljubitelji psov naj raje pobirajo iztrebke za svojimi psi da ne bo vse posrano.